10.6 C
Craiova
sâmbătă, 2 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriŞi judecat pentru corupţie, şi plătit ca să stea acasă

Şi judecat pentru corupţie, şi plătit ca să stea acasă

Fostul responsabil al Compartimentului Legalitatea Actelor şi ex-membru al Corpului de Control al Instituţiei Prefectului Gorj, Ştefan Burcheci, în prezent suspendat din funcţie şi trimis în judecată pentru fapte de corupţie, a primit în această lună o sentinţă prin care s-a dispus ca funcţionarul să îşi primească leafa şi să stea acasă.

Ştefan Burcheci, angajat al Prefecturii Gorj trimis în judecată pentru fapte de corupţie, suspendat momentan din funcţie, a obţinut o sentinţă prin care magistraţii au fost de acord ca funcţionarul să primească bani pentru a sta acasă. Potrivit sentinţei publicate pe site-ul Tribunalului Gorj, magistraţii gorjeni au admis, cu recurs, cererea lui Ştefan Burcheci de a-i fi plătite salariile, de când funcţionarul a fost suspendat din funcţie şi până când va fi repus în drepturi: „Admite în parte acţiunea. Obligă pârâta să acorde reclamantului începând cu data de 12.08.2010 lunar o indemnizaţie echivalentă cu indemnizaţia de încadrare în funcţia publică stabilită în condiţiile Legii nr. 330/2009 pentru funcţia publică în care a fost numit, până la încetarea suspendării raporturilor de serviciu. Admite cererea de chemare în garanţie. Obligă MAI să asigure pârâtei fondurile necesare achitării indemnizaţiei. Cu recurs“, se menţionează pe site-ul Tribunalului Gorj.

Nu au primit nimic, dar ştiu de proces

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au declarat că ştiu de acţiunea în instanţă iniţiată de Ştefan Burcheci, însă, deocamdată, pe adresa instituţiei nu a sosit nici o sentinţă definitivă şi irevocabilă care să-l vizeze pe fostul membru al Corpului de Control, judecat pentru corupţie: „Compartimentul Personal nu a primit nimic. Ştefan Burcheci a fost suspendat din funcţie pe 27.07.2010. Au fost suspendate raporturile de serviciu ca urmare a faptului că a fost trimis în judecată. Ştim că a solicitat în instanţă o indemnizaţie, practic, salariul pentru perioada suspendării. Dacă va obţine o sentinţă definitivă şi irevocabilă, va fi pusă în aplicare pentru că altă soluţie nu este. El acum nu mai depune nici un fel de activitate, fiind suspendat din cauza trimiterii în judecată. Nu mai vine la serviciu. Nouă nu ni s-a comunicat nimic de la vreo instanţă în legătură cu suspendarea“, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Judecaţi la Curtea de Apel din Craiova

De amintit că procurorii anticorupţie au dispus în această vară trimiterea în judecată a şapte actuali şi foşti salariaţi din administraţia publică locală a judeţului Gorj pentru obţinerea sau pentru implicare în obţinerea, în mod fraudulos, a unor suprafeţe de teren în municipiul Târgu Jiu. Alături de cei judecaţi se află şi Ştefan Burcheci, fost membru al Corpului de Control al Instituţiei Prefectului Gorj. Conform rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cei trimişi în faţa instanţelor de judecată sunt: Lelioara Deaconu, fost subprefect al judeţului Gorj, Ioana Călinescu, fosta şefă a Serviciului legalitatea actelor din cadrul Prefecturii Gorj, Nicolae Deaconu, actual avocat, ex-judecător, Ştefan Burcheci, membru al Corpului de Control al prefectului de Gorj, Gheorghe Ilie, şeful Serviciului Agricol din Primăria Târgu Jiu, Marilena Bardan, referent agricol la Primăria Târgu Jiu. Actualii şi foştii funcţionari sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale, fals intelectual, instigare la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, uz de fals, fals în declaraţii şi evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU