23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRomânia a înregistrat cel mai mare avans al producţiei industriale din UE în luna februarie

România a înregistrat cel mai mare avans al producţiei industriale din UE în luna februarie

România s-a situat în luna februarie a acestui an pe primul loc în Uniunea Europeană (EU) la creşterea producţiei industriale, comparativ cu perioada similară din 2012, informează NewsIn citând datele publicate astăzi de Oficiul european de statistică (Eurostat). Potrivit sursei citate, indicatorul privind producţia industrială a scăzut cu 3,1% în Zona euro (EA17) şi cu 2,5% în Uniunea Europeană (EU27).

Raportul Eurostat arată că producţia industrială a crescut în şase state membre şi a scăzut în 16 ţări membre. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în România (6,5%), Bulgaria (5,1%) şi Slovenia (3,3%) iar cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Finlanda (-7,5%), Spania (-6,5%), Grecia (-3,9%) şi Italia (-3,8%).

În ritm trimestrial, luna februarie 2013 comparativ cu luna ianuarie 2013, producţia industrială a crescut cu 0,4% în Zona euro şi în Uniunea Europeană. Potrivit Eurostat, producţia industrială a scăzut în 12 state membre şi a crescut în zece ţări membre (inclusiv în România). Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Olanda şi Slovenia (ambele cu 3,4%), Cehia (1,6%), Portugalia (1,3%), România şi Marea Britanie (ambele cu 1%) iar cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Estonia şi Malta (ambele cu -3,9%), Lituania (-3,7%) şi Danemarca (-3%).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS