1.7 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMihail Vlasov a iniţiat un proiect de lege abuziv şi anticonstituţional

Mihail Vlasov a iniţiat un proiect de lege abuziv şi anticonstituţional

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Dolj trage un semnal de alarmă cu privire la Propunerea legislativă L 285/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 335/2007. Proiectul de lege iniţiat de Mihail Vlasov (foto), preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), conţine prevederi profund neconstituţionale, abuzive şi în dezacord cu legislaţia europeană privind funcţionarea Camerelor de Comerţ.
Acest nou proiect de lege a fost iniţiat de CCIR ca urmare a respingerii de către Senat a iniţiativei legislative B69/2013, prin care s-a încercat trecerea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului în subordinea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, preluarea de către CCIR a controlului asupra 90% din veniturile ONRC şi anularea autonomiei şi independenţei Camerelor de Comerț şi Industrie judeţene.
Adoptarea proiectului de lege L 285/2013 ar avea repercusiuni grave asupra mediului de afaceri, a economiei naţionale şi a funcţionării Camerelor de Comerţ şi Industrie judeţene, ca entităţi asociative autonome ale agenţilor economici.
Vă prezentăm o imagine de ansamblu cu privire la Propunerea legislativă L285/2013:
Potrivit noului proiect de lege, firmele vor avea nevoie de avizul CCIR pentru a înregistra mărci la OSIM. De asemenea, orice târg sau expoziţie va trebui să fie autorizat de o cameră de comerţ. Alt articol impune companiilor din România să se înregistreze în Catalogul Firmelor administrat de Sistemul Cameral. Aceste prevederi contravin Legii concurenţei şi legislaţiei europene şi vor creşte presiunea birocratică asupra firmelor.
Iniţiatorii proiectului legislativ instituie contravenţii şi amenzi pe care CCIR le-ar putea aplica firmelor, pentru nerespectarea unor prevederi care nu au nimic de a face cu principiile unei economii libere. Având posibilitatea de blocare a activităţii firmelor, camerele de comerţ se transformă într-un organ de represiune.
Iniţiatorii proiectului L 285/2013 încearcă în continuare să elimine autonomia Camerelor de Comerţ Judeţene. Proiectul legalizează relaţiile de obedienţă şi dependenţă totală a camerelor judeţene faţă de preşedintele CCIR, al cărui mandat este „pe viaţă“. Actualele camere de comerţ şi industrie judeţene sunt desfiinţate şi reînfiinţate numai cu acordul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.
Conform legislaţiei în vigoare, fiecare preşedinte de Cameră de Comerţ judeţeană este ales prin vot de Adunarea Generală a membrilor respectivei Camere de Comerţ. Prin noul proiect de lege, preşedinţii trebuie validaţi de biroul de conducere al CCIR. În acest fel, este restrânsă libertatea de exprimare şi asociere a membrilor, încălcându-se prevederile Constituţiei României.
Propunerea legislativă L 285/2013 duce la desfiinţarea Camerelor de Comerţ neagreate de conducerea CCIR. Această prevedere abuzivă are drept scop încercarea conducerii CCIR de a elimina Camerele Judeţene care au făcut publice posibila deturnare de fonduri de peste 5.000.000 de euro înfăptuită de preşedintele CCIR, Mihail Vlasov.
Pentru mai multe detalii cu privire la proiectul de lege şi abuzurile înfăptuite de conducerea CCIR, vă stăm la dispoziţie la numărul de telefon 0251418876 sau e-mail: [email protected].
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS