Schimbarea vine din interior, însă ajutată din exterior. Astfel, stimulii la care organismul nostru este expus duc la modificări interne. Mulți factori externi pot fi controlați, iar alimentația este unul dintre ei. Există o vorbă celebră: ești ceea ce mănânci. Atâta timp cât mâncăm nesănătos și consumăm alimente nepotrivite cu sistemul nostru imunitar, corpul nostru ne va răspunde prin dereglări care ne vor afecta viața. Suntem diferiți și organismul nostru răspunde diferit la factorii externi. De aceea, unele persoane nu se îngrașă, deși mănâncă mai mult sau mai gras ca altele. Important este să găsim echilibrul propriei noastre persoane în loc să ne uităm către ceilalți. Aceasta este viziunea Ioanei Privantu, specialistul naturopat al Centrului de remodelare corporală Marea de Cristal. „Armonia nu vine până nu îi facem cale către noi“, spune specialistul care îi invită pe craioveni să descopere ce alimente sunt compatibile cu organismul lor și cum pot redescoperi echilibrul cu un regim adecvat și terapie prin masaj.
Organismul ne transmite semnale
Este foarte important să cunoaștem semnele pe care ni le dă organismul pentru a putea evita probleme importante de sănătate. De exemplu, amigdalele inflamate în mod repetat pot indica o intoleranță la lapte. Dacă acestea sunt extirpate, sunt neglijate sau simptomele sunt sufocate cu medicamente, problema trece la un organ mai profund. Se poate ajunge la calculi la vezica biliară sau rinichi, apendicite. De aici este doar un pas până la migrarea la aparatul genital, mai ales feminin, cu probleme care uneori pot fi destul de grave. De ce nu le-am evita printr-o alimentație adecvată sistemului nostru imunitar? Problema apare mai frecvent la grupele de sânge AII și AB IV, dar nici celelalte grupe sanguine nu sunt excluse.
Din punct de vedere tipologic, alimentele ne pot influenţa diferit. În cazul unei tipologii fosforice, excesul de dulciuri poate duce la la depresie. În schimb, pentru un sulfuric, acest exces poate duce la diabet.
De asemenea, persoanele cu grupa sanguină 0 I și B III, excesul de cereale, în mod particular cu gluten, poate duce la boli autoimune şi nu numai.
Soluția: Alimente compatibile cu propriul sistem imunitar şi masaje specializate
Sunt multe probleme de sănătate care pot fi rezolvate fie printr-o alimentație care respectă sistemul imunitar, ce se reflectă în grupa sanguină. De asemenea, masajele provenite din medicina orientală, cu mii de ani de experiență, pot readuce echilibrul. La fel şi alte tehnici din medicina chineză, cum ar fi moxibustiunea făcută cu o ţigară dintr-o specie din familia pelinului. Aprinsă, se apropie de anumite puncte ale anumitor meridiane, unde se fac cercuri concentrice în sens orar pentru tonifiere. De exemplu, o răceală fără febră, oricât de puternică ar fi, poate fi rezolvată chiar și într-o ședință. Cum? Făcând moxa prin tonifiere în anumite puncte de pe anumite meridiane.
Aciditatea stomacală poate fi combătută ținând o migdală sau o prună uscată, cu sâmbure, în gură, şi mestecând-o ca pe o bomboană. Același lucru se poate face și pentru nasul înfundat.
Rezultate de lungă durată se obțin dacă se fac schimbări în alimentație care să respecte sistemul imunitar, dar și masaje chinezeşti sau vietnameze, unde se lucrează pe meridiane sau în punctele reflexe, punându-le în echilibru. Toate acestea duc la diminuarea consumului de medicamente.
Obezitatea, o problemă frecventă
Printre cele mai mari probleme la care Ioana Privantu găsește răspunsuri, adaptate în funcție de fiecare caz în parte, se numără obezitatea. „Se vorbește adesea despre obezitatea ereditară, folosită adesea drept explicație pentru o persoană supraponderală. Însă ce este important de știut este că problema se poate elimina prin evitarea repetării greșelilor generației precedente. Sistemul imunitar al celei de-a doua generații este mult mai slab decât cel al generației precedente, pentru că greșelile făcute de aceasta se transmit mai departe. Acordați atenție copiilor persoanelor supraponderale, care se nasc cu exces de greutate sau la care această problemă apare la o vârstă fragedă“, transmite Ioana Privantu.
În ședința de consiliere aflăm ce să evităm
Ce este de făcut? În primul rând, să învățăm ce trebuie evitat, care sunt alimentele ce nu sunt compatibile cu propriul nostru organism, cu sistemul nostru imunitar și cu tipologia noastră. Toate acestea le putem afla în cadrul ședinței de consiliere, la Centrul Marea de Cristal. Apoi, planul alimentar va fi completat de ședințe de masaj personalizate. Ioana Privantu are experiență în efectuarea a numeroase tipuri de masaj complexe, de la micromasajul chinezesc la masajul reflexogen facial de origine vietnameză, masajul țesutului conjunctiv Elizabeth Dike, drenajul limfatic manual prin metoda Vodder, masajul hawaiian lomi-lomi-nui, reflexologia plantară chinezească sau masajul cu pietre calde. La Marea de Cristal se pot realiza inclusiv împachetări cu alge marine.
Centrul Marea de Cristal se află pe strada Unirii, la numărul 30, iar programările se fac la numărul de telefon 0722 829 999.
Detalii găsiți și pe pagina de Facebook Marea de Cristal și pe site-ul www.mareadecristal.ro.