5.1 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăActualitateCel mai mare diamant din România, expus la Craiova

Cel mai mare diamant din România, expus la Craiova

-

Un diamant impresionant este expus la Hotel Ramada Plaza, timp de două zile. Casa Artmark expune bijuterii în valoare de 2 milioane de euro, în turneu exclusivist. Un inel din aur alb cu diamant şi un colier cu 115 diamante sunt alte vedete ale expoziţiei. Şi arta plastică este prezentă, prin picturi de Grigorescu, Toniţa, şi alţii.

Cel mai mare diamant care a fost vreodată pus în vânzare în România este prezent la Craiova, începând de pe 11 martie și până pe 12 martie, la Ramada Plaza din Craiova. Briliantul de circa 8,59 carate este estimat între 45.000 și 65.000 de euro.


Bijuteria este prezentată privat, într-un turneu exclusivist prin cele mai importante orașe ale țării. După o prezență la Iași şi la Constanța, prețioasa bijuterie este expusă la Craiova, pentru două zile.

Diamantul de circa 8,59 carate. Foto: Casa Artmark


Superbul diamant, alături de alte aproximativ 50 de bijuterii de colecție, au fost dezvelite miercuri, 11 martie 2020, ora 15.00, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Ramada Plaza din Craiova. Prețioasele bijuterii vor fi expuse presei sub o pază strictă, având în vedere valoarea lor. Expoziţia este organizată la Craiova de Casa Artmark şi va fi organizată şi o licitaţie.
Atenţia privitorului este atrasă şi de un inel din aur alb, care are un diamant impresionant.

Tablouri de Grigorescu, Toniţa, Pătraşcu, Băncilă, expuse la Craiova

Din colecţia expusă de Casa Artmark, în holul Ramada Plaza din Craiova, fac parte şi 15 lucrări de artă plastică. Este vorba despre tablouri ale unor artişti renumiţi. Vedeta micii galerii de artă este un tablou de Grigorescu, „Ciobăniţă“. Preţul de pornire este estimat între 25.000 şi 45.000 de euro. La Ramada Plaza mai există încă un tablou semnat de Nicolae Grigorescu. Aici mai sunt expuse picturi de Toniţa, Pătraşcu, Băncilă, Vermont.

Tablou de Grigorescu, expus la Craiova

Set aristocratic de colier şi cercei, cu 115 diamante, evaluat la 150.000 de euro

Între bijuteriile de colecție, cea mai valoroasă piesă, estimată de specialiști între 100.000-150.000 de euro, este un set aristocratic, realizat de brandul de bijuterii exclusiviste Pheres. Setul este compus din colier și cercei decorați cu 115 diamante, ce totalizează peste 27 de carate.

Colier şi cercei care împreună au 115 diamante


Tot celebrul designer Pheres semnează și un elegant colier din aur alb, pavat cu 204 briliante, în greutate totală de 8,8 carate. Colierul a fost purtat recent de artista britanică Rita Ora şi a fost estimat pentru piața românească, în cadrul licitației, la o valoare conservatoare de 9.000-14.000 de euro.


Toate piesele expuse în aceste zile la Craiova totalizează două milioane de euro, spun organizatorii expoziţiei.

Craioveni, printre iubitorii de artă care investesc în tablouri şi bijuterii

Casa Artmark oferă și posibilitatea probării bijuteriilor, în baza unei rezervări prealabile. Bijuteriile pot fi probate joi, 12 martie 2020, la Ramada Plaza. Raportat la valoarea elitistă a acestor bijuterii importante, casa de licitație a anunțat că oferă posibilitatea doamnelor ce vor participa a licitație să achiziționeze aceste comori și cu plata în rate.
Reprezentantul Casei Artmark, Marius Hangan, prezent la Craiova, a precizat că la licitaţie pot participa şi persoane aflate la distanţă. Pentru discreţie, acestea pot licita on-line sau prin telefon.

Tablou de Vermont, expus la Craiova


Întrebat dacă sunt mulţi craioveni iubitori de artă, comparativ cu alte oraşe mari ale ţării, reprezentantul Casei Artmark a precizat că sunt mulţi colecţionari de artă în Craiova şi persoane pasionate în a investi în artă. Hangan a mai spus că au fost vândute tablouri însemnate în oraşe mai mici din România, cum ar fi Bârlad.


Reprezentanţii Casei Artmark spun că piaţa de artă în România creşte. Cel mai scump tablou al unui artist autohton vândut în România este un Grigorescu, potrivit lui Marius Hangan. Preţul final a fost de 340.000 de euro, deşi licitaţia pornise de la 50.000 de euro.

Sfaturi de investiţii în criză

Specialiştii de la Casa Artmark au precizat că în această perioadă se poate investi în artă şi bijuterii. Marius Hangan a spus că recomandă iubitorilor de artă să afişeze tablourile pe care le cumpără şi să poate bijuteriile pe care le achiziţionează. „Se cumpără bijuteriile şi ca investiţie, şi pentru purtat. (…) În vremurile acestea, arta şi bijuteriile sunt de investit. Practic, în acest fel, securizez investiţiile financiare“, a spus Marius Hangan.
De asemenea, el a menţionat că există bănci din România care au colecţii impresionante de artă. Unele bănci şi expun tablourile achiziţionate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Superliga / Universitatea Craiova – Dinamo, astăzi, ora 20.30

Universitatea Craiova are parte astăzi, de la ora 20.30,...

ȘTIRI GdS