-2.5 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriArta blufului în poker: cum să-ți mărești șansele de reușită

Arta blufului în poker: cum să-ți mărești șansele de reușită

Cei mai mulți oameni consideră că a blufa în poker înseamnă să efectuezi un pariu foarte agresiv pe o mână slabă, în speranța că adversarii vor renunța. Și aceasta este o formă de cacealma, însă este departe de a fi singura. Jucătorii mai experimentați se bazează pe o înțelegere profundă a psihologiei în momentul în care încearcă un bluf.

Ei au abilitatea de a identifica indicii, recunosc tipare și citesc limbajul corpului adversarilor. Un bluf poate fi așadar mai puțin despre jocuri de noroc și mai mult despre citirea adversarilor și anticiparea modului în care aceștia vor reacționa la anumite decizii. Prin intermediul unui bluf poți deruta adversarii și poți profita chiar și când nu ai în teorie cea mai bună mână.

Fără doar și poate, ai șanse mai mari să „citești” adversarii la jocurile de poker live, însă chiar și când joci pe platformele de online poker Romania există situații în care poți reuși o mulțime de blufuri. De exemplu atunci când ești chip leader sau ai un stack solid în faza de bubble a unui turneu de poker ori în situația în care ai adversari neexperimentați la mese.

Avantajele unui bluf

Riscul unui bluf este arhicunoscut, dar, pe cealaltă parte, în momentul în care reușești unul îți poți îmbogăți stack-ul. Cu un bluf de succes poți „arunca” adversarii și lua poturi la care șansele ar fi fost destul de mici. În general este recomandat să încerci blufuri în momentul în care sesizezi că adversarii tăi sunt destul de slabi, neatenți ori neexperimentați. În astfel de momente tactica poate avea succes.

Blufurile sunt potrivite și ca o modalitate de a crește rata de câștig sau dacă dorești să câștigi mai mulți bani din fiecare pot. În cele din urmă, utilizarea cu inteligență a blufurilor poate forța adversarii să ia decizii greșite și să cadă în capcana pe care le-ai întins-o. Totuși, pentru a reuși cu succes blufuri e nevoie de practică și experiență. Cu cât joci mai mult vei întâlni diverse tipologii de jucători și vei știi când e cazul să blufezi și când nu.

Sfaturi pentru a efectua un bluf

Înainte de a face orice mișcare la masă este important să analizezi ce se întâmplă în jur. Cine sunt jucătorii rămași? Ce mâini au? Sunt decizii în joc care te pot ajuta să câștigi? Observă comportamentul de pariere al celorlalți jucători. E foarte important să îți analizezi cu atenție adversarii.

Fiecare jucător de la masă are propriile tendințe și strategii diferite pe care le folosește. Încearcă să le observi și să sesizezi anumite tipare pe care le poți folosi împotriva lor ca parte a strategiei proprii de joc. Unii jucători preferă un joc strâns, alții sunt agresivi, în timp ce unii pasivi. Cu cât îți citești adversarii mai repede, cu atât ai șansele să blufezi cu rată mai mare de succes.

De asemenea, este foarte important să sesizezi și semnele prin care poți obține indicii despre natura mâinii adversarilor (tells). Acest comportament apare de cele mai multe ori inconștient și poate fi sesizat atunci când joci într-un cazinou, club de prieteni sau alături de prieteni la o masă.

Dacă reușești să analizezi limbajul corpului și expresiile faciale îți poți genera astfel un avantaj. Unii jucători devin mai nerăbdători în momentul în care au o mână bună și încep să gesticuleze, în timp ce alții au o mimică diferită a feței dacă au o mână proastă. Pe măsură ce analizezi și astfel de gesturi șansele să reușești un bluf vor crește.

De asemenea, la polul opus și tu îi poți influența prin mimică și gesturi. Totuși, nu uita niciodată să folosești o dimensiune potrivită a pariului, în funcție de circumstanță ori acțiunea ce are loc la masă în momentul în care iei decizia.

Ține cont însă că așa cum tu te gândești să blufezi, sunt șanse ca la masă să mai fie cel puțin o persoană care să își dorească același lucru. Așadar, în același timp e important să încerci să îți dai seama dacă cineva de la masă încearcă să facă un bluf. Există patru pași principali pentru a identifica un bluf: observarea, analizarea, interpretarea semnelor și luarea deciziilor.

Urmărește comportamentul neobișnuit al adversarilor pentru a-ți da seama dacă încearcă ceva ori dacă ascund ceva. Fii atent la frecarea excesivă a mâinilor ori la mișcarea jetoanelor ori a cărților. De asemenea, urmărește și tendințele lor de pariere pentru a-ți da seama când este cel mai probabil ca aceștia să blufeze. Schimbările neașteptate ale acestor obiceiuri pot ascunde tentativa unui bluf.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS