Primăria Rojiște a demarat lucrările pentru o sală de sport ultramodernă, cu tribună, cu fonduri obținute de la Compania Națională de Investiții. Proiectul prevede construirea unui teren multisport, la cele mai ridicate standarde, investiția ridicându-se la o valoare de 5,5 milioane lei.
Ce sporturi se vor practica la noua bază sportivă
Noua bază sportivă va avea atât vestiare, cât și tribune pentru spectatori, cu o capacitate de 180 de locuri, iar suprafața de joc va permite practicarea mai multor sporturi: handbal, basket, tenis și volei.
Săptămâna trecută, primarul comunei Rojiște, Ionel Nedelcu a făcut publice câteva imagini foto-video cu amplasamentul predat către CNI pentru începerea lucrărilor.
Așa cum spunea în momentul depunerii proiectului, sala de sport este construită ca o „Polivalentă de dimensiuni mai mici”, cu tribune pe două niveluri, vestiare și grupuri sanitare în condiții ultramoderne, suprafața sportivă efectivă fiind de
Pentru realizarea investiției, primăria a pus la dispoziția CNI un teren în suprafață de peste 5000 metri pătrați. Suprafața sportivă totală va fi de 1083 metri pătrați, conform documentației.
Cele mai bune condiții de pregătire pentru copiii din Rojiște
„Construim această sală, cu 180 locuri, pentru că ne dorim ca, în Rojiște, copiii să aibă cele mai bune condiții de pregătire. Pregătim campioni. Ne bucurăm că baza sportivă din comună începe să prindă contur, după predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții”, a transmis primarul comunei Rojiște, Ionel Nedelcu.
Investiția de aproximativ 1 milion de euro este un pas important pentru asigurarea unor noi oportunități pentru tânăra generație din comună.
Primăria Rojiște a investit în sport și anii anteriori
Ionel Nedelcu a transmis în mai multe rânduri că dorește să crească accesul tinerilor din comună la activitățile sportive, astfel că proiectele din această categorie nu au lipsit din planificarea investițiilor.
Pe lângă această sală de sport, Primăria Rojiște a construit o bază sportivă cu o finanțare obținută prin AFIR, cu un teren sintetic de fotbal în satul Rojiște. A urmat apoi construirea unei baze de recreere și activități sportive în satul Tâmburești, tot prin AFIR, cu un teren similar celui din satul Rojiște.
„Sportul este la baza creșterii unei generații sănătoase, mai ales în această eră în care copiii trebuie deconectați de la ecrane. Ei trebuie încurajați să desfășoare activități fizice pentru sănătatea lor, în primul rând, de aceea ne-am propus să le oferim posibilitatea de a alege sporturile favorite și, de ce nu, poate să facă și performanță”, a mai spus primarul Ionel Nedelcu.