0.6 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVine apa la Sopot. Primăria a obținut 13 milioane de lei pentru introducerea rețelei în comună

Vine apa la Sopot. Primăria a obținut 13 milioane de lei pentru introducerea rețelei în comună

În curând, locuitorii din comuna Sopot se vor putea de apă de la rețeaua publică, în urma implementării unui proiect cu fonduri guvernamentale, prin programul național „Anghel Saligny”. Valoarea investiției este de 13 milioane de lei. 

Primarul Cătălin Trăistaru detaliază, într-un interviu, ce presupune această investiţie. Totodată, acesta menţionează şi noul proiect prin PNRR pentru modernizarea sediului Primăriei.

Reporter: În ce sate va fi introdusă reţeaua de alimentare cu apă şi câţi locuitori vor beneficia de această investiţie, în urma finalizării lucrărilor?

Cătălin Trăistaru: Realizarea sistemului de alimentare cu apă este în plină desfășurare şi, conform proiectului, vom aduce apa în satele Beloț, Sopot, Pereni, Sârsca, Pietroaia și Bașcov. Este un proiect foarte important, pentru care am reuşit să obţinem finanţare de la Guvern, în cadrul fostului program “Anghel Saligny”. Este unul dintre proiectele esențiale pentru comuna Sopot, întrucât, în urma finalizării lucrărilor, vor fi deserviți 1826 locuitori din comună și vor fi realizate 491 de branșamente. Totodată, pentru că rețeaua se întinde pe o lungime mare, vor fi înființate 3 gospodării de apă, în Beloț, Sârsca și Pietroaia.

Sediul Primăriei, în haine noi

Reporter: Un alt proiect important, de această dată cu fonduri prin Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR), este reabilitarea energetică și renovarea sediului primăriei. În ce constă, concret, acest proiect?

Cătălin Trăistaru:  Cu o valoare de 1.391.863,89 lei, acest proiect va aduce sediul instituției la standarde actuale. Este vorba de reparații nestructurale și investiții în sisteme de căldură și climatizare.

Mai exact, se va înlocui pardoseala, clădirea va beneficia de tencuială decorativă, vopsire pereți, termoizolare, înlocuire învelitoare, reabilitare balcon, schimbarea tâmplăriei, introducerea de pompe de căldură, sistem fotovoltaic, sistem de climatizare, iluminat interior și exterior. De asemenea, în cadrul acestui proiect vor fi amenajate și două stații de încărcare vehicule electrice. Ne aflăm în etapa de licitaţie în acest moment.

Reporter: Ce alte proiecte importante se află pe lista de investiţii?

Cătălin Trăistaru: Un alt proiect major pentru noi este înfiinţarea reţelei de gaze. Proiectul este depus pe programul Anghel Saligny, este încărcat pe site-ul Ministerului Dezvoltării. Mai avem proiectele pentru educaţie, pe care le-am amintit într-un material anterior, practic am avut în vedere ca toate unităţile de învăţământ din Sopot să aibă condiţii europene. În plus, mai avem proiecte prin PNRR pentru transport verde, reabilitarea cişmelei din comună şi plănuim, bineînţeles, să obţinem finanţări noi pentru alte obiective pe măsură ce se deschid noi axe de interes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS