6.7 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăBani & Afaceri„Clubul de lectură pentru copii și adolescenți”, la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc

„Clubul de lectură pentru copii și adolescenți”, la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc

Muzeul Cărții și Exilului Românesc dă startul proiectului educational „Clubul de lectură pentru copii și adolescenți”, destinat copiilor, elevilor de liceu, dar și tuturor pasionaților de lectură.

Scopul acestor întâlniri, care vor avea frecvență lunară, este ca participanții să-și dezvolte abilitățile de lectură, de înțelegere a unor texte și de comunicare, în urma discuțiilor și dezbaterilor purtate pe marginea cărților lecturate. De asemenea, în cadrul întâlnirilor se vor organiza și ateliere de scriere creativă, menite să stimuleze gândirea critică și crativitatea.

Coordonatorul proiectului „Clubul de lectură pentru copii și adolescenți” este Elena Bălășanu, asistent de cercetare la Muzeul Cărții și Exilului Românesc.

Prima întâlnire are loc vineri

Prima întâlnire din acest proiect va avea loc vineri, 7 iunie 2024, la ora 14.00. Participanții se vor întâlni cu scriitorul Augustin Cupșa și cartea sa, „Două furnici și un elefant. De la un capăt al lumii la celălalt”, sub genericul „Atelier de povestit (și de călătorit până la capătul lumii)”.

La activitate participă elevii clasei a II-a A, de la Școala Gimnazială „Traian”, însoțiți de doamna învățătoare Cerasela Diaconu.

Augustin Cupsa este scriitor pentru oameni mari, calitate în care a publicat trei cărți la Editura Humanitas: „Așa să crească iarba pe noi” (2017), „Marile bucurii și marile tristeți” (2021) și „Străinătate” (2022). A descoperit călătoriile furnicilor împreună cu Ioana, fiica sa, cu care obișnuiește să inventeze povești și să râdă foarte mult. Trăiește și lucrează în București, iar cel mai tânăr membru al familiei sale este Liniuță, un pisoi salvat de pe stradă, luuung și cam slab (dar este încă foarte mic. – „Două furnici și un elefant. De la un capăt al lumii la celălalt”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS