28.4 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriS-a inaugurat Cimitirul Sfântul Lazăr din Craiova, sfinţit de Mitropolia Olteniei

S-a inaugurat Cimitirul Sfântul Lazăr din Craiova, sfinţit de Mitropolia Olteniei

Cimitirul Sfântul Lazăr din zona Centurii de Nord a Craiovei a fost inaugurat recent printr-o slujbă de sfinţire, în urma parafării unui protocol cu Mitropolia Olteniei.

Slujba de sfinţire a avut loc în data de 20 iulie.

“Prin binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Academician Doctor Irineu, cu ocazia semnării protocolului cu Arhiepiscopia Craiovei – Mitropolia Olteniei, s-a inaugurat cimitirul Sfântul Lazăr”, au transmis administratorii.

Pentru contractarea de locuri de veci, monumente funerare, placări de morminte sau alte servicii, aceştia pot fi contactaţi la numerele de telefon 0761 137 305 sau 0758 690 990. De asemenea, echipa poate fi găsită la adresele Calea Craiovei, nr. 324, şi Bulevardul Decebal, nr. 79.

Cimitirul Sfântul Lazăr se întinde pe 85.000 mp

Cimitirul se întinde pe o suprafață de 85.000 de metri pătrați și promite să fie cel mai modern și elegant spațiu de acest gen din zona Craiovei.

„Am gândit un cimitir modern, cu un concept arhitectural şi peisagistic extrem de complex. În amenajarea acestuia, am gândit o zonă centrală deosebită, cu Piaţeta Obelisc, unde se află Capela Familiei şi Parcul Central, a doua zonă verde în afară de Parcul cu lac de lângă Administrația Cimitiruui. Criptele de înhumare se fac din beton prefabricat, iar lucrările se execută de către noi, cu garanție. Astfel, cimitirul are și un aspect unitar, estetic, și ne asigurăm că se respectă atent standardele”, au transmis administratorii.

Cimitirul Sfântul Lazăr este gândit ca primul cimitir „smart” din zona Craiovei, cu camere de luat vederi, servicii de pază, coduri QR, hărți și pachete de servicii conexe precum întreținerea mormintelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS