4 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum afectează jocurile de noroc viața oamenilor și societatea?

Cum afectează jocurile de noroc viața oamenilor și societatea?

În România zilelor noastre, gamblingul este o activitate des întâlnită în societate. Fie că aleg varianta clasică, a sălilor de jocuri și a agențiilor de pariuri, sau varianta nouă cu platforme de gambling online, jucătorii au la dispoziție o gamă foarte variată de produse. Așadar, dacă te gândești să te apuci de jocuri, știi deja că ai foarte multe opțiuni la dispoziție.

Poți să te înscrii pe o platformă online și să beneficiezi, printre altele, și de bonusuri de casino fără depunere. Dar înainte de toate, trebuie să știi de ce să te ferești atunci când pleci în aventura jocurilor de noroc.

De aceea, în articolul de astăzi, îți prezentăm partea mai puțin plăcută a gamblingului. Îți povestim despre viața unui jucător și despre modul în care poți să identifici problemele. De asemenea, îți oferim mai multe sfaturi pentru practici responsabile.

În principiu, dacă joci cu moderație și cu responsabilitate, nu ai de ce să-ți faci probleme. Dar hai să-ți oferim toate detaliile de care ai nevoie în capitolele care urmează!

Viața unui jucător

Viața unui jucător depinde de cât de mult investește el în acest hobby. Dacă este mai mult decât un hobby și dorește să aibă și o sursă de venit, ei bine, acest lucru nu se poate în foarte multe cazuri. De exemplu, nu ai cum să devii jucător profesionist de sloturi, ruletă sau alt joc care implică numai șansa.

În schimb, poți duce pokerul la acest nivel, pentru că jocul implică și abilități. Pe deasupra, vei juca împotriva altor persoane și nu a cazinoului, deci nu poate fi vorba despre un avantaj al casei. Dacă ai abilități bune, atunci tu vei avea un avantaj față de alți jucători.

Dar să revenim la viața unui jucător. Dacă alegi pokerul și vrei să te joci mai mult decât pentru simplul divertisment, atunci pregătește-te de o viață foarte disciplinată. Această disciplină include mult exercițiu și studiu al jocului. Progresul se va vedea în timp, deci trebuie să fii perseverent.

Mai mult, trebuie să te pregătești și pentru eșec și sesiuni mai puțin reușite. Astfel, viața unui jucător (de poker) nu este plină doar de succese și de bogății, ba chiar dimpotrivă. În afară de studiul despre care am discutat, trebuie să fii foarte atent cu bugetul. Este nevoie să vezi mereu cât pierzi și cât câștigi, iar la sfârșitul lunii/anului vei face un bilanț.

Din mai multe puncte de vedere, viața unui jucător se aseamănă cu viața unui antreprenor. Atât jucătorii, cât și antreprenorii își asumă riscuri calculate. Și trebuie să insistăm asupra cuvântului „calculate”, pentru că și la jocuri vei avea nevoie de o strategie bine pusă la punct.

Identificarea problemelor

Am văzut mai sus că viața unui jucător nu este ca în filme, unde câștigi un all-in la fiecare sesiune de joc și iei jackpotul. Jocurile implică multă strategie, calcule, bugete, restricții și desigur, pierderi.

Pe deasupra, dacă nu ești calculat în ceea ce faci și mirajul jocurilor de noroc te fac să crezi că marele câștig este la următoarea rundă, atunci vei avea și altfel de probleme. Ne vom referi aici la dependența de jocuri de noroc, o afecțiune silențioasă, fără urme fizice, dar cu urmări grave în ceea ce privește fondurile și calitatea vieții.

Este dificil de depistat, mai ales la început, atunci când nu ești conștient pe deplin de efectele pe care le aduce comportamentul tău. Din fericire, există în prezent mai multe organizații românești care îți oferă chestionare de autotestare.

Un exemplu excelent este https://jocresponsabil.ro/autotestare/. Alte platforme îți oferă informații despre semnele și simptomele dependenței de jocuri de noroc, așa cum găsești la https://dependenta.ro/jocuri-de-noroc#j2.

De asemenea, toate cazinourile online cu licență în România au în subsolul site-ului o secțiune de joc responsabil, unde, printre altele, vei găsi tot felul de întrebări într-un chestionar de autoevaluare. Astfel de întrebări pot fi:

  • Ai vândut vreodată un obiect sau te-ai împrumutat ca să ai bani pentru jocurile de noroc?
  • Dacă pierzi, simți că trebuie să te întorci la jocuri cât mai curând?
  • Joci peste bugetul pe care ți l-ai propus?

Practici responsabile

Practicile de joc responsabil sunt esențiale dacă vrei să ai această activitate. Cazinourile online te ajută cu mai multe instrumente, cum ar fi limitele de depunere, fereastra de avertizare și pauza de la joc. Este bine să te folosești de primele 2 ca să previi dependența. Al treilea este crucial dacă începi să întâmpini probleme.

În afară de acestea, ai nevoie de un comportament adecvat la jocuri. Sfaturile pentru practici responsabile pe care trebuie să ți le oferim sunt:

  • Setează-ți un buget, adică niște limite pentru fondurile dedicate numai pariurilor. În nicio situație, chiar dacă ți-ai irosit bugetul, nu folosi alți bani pentru pariuri.
  • Ca rezultat din punctul de mai sus, nu încerca să-ți recuperezi pierderile punând și mai multe fonduri la bătaie. Nu vei face decât să-ți cauzezi și mai multe pierderi.
  • Casa are întotdeauna un avantaj, deci jocurile de noroc precum păcănelele și ruleta nu reprezintă o sursă stabilă de venit. Poți câștiga ocazional, deci tot ocazional îți recomandăm să le joci.
  • Joacă mize mici astfel încât să nu te confrunți cu pierderi semnificative din numai câteva runde de joc.
  • Dacă alegi să joci poker, investește timp și efort astfel încât tu să ai un avantaj în fața altor jucători. Dacă nu ești dispus, atunci este perfect în regulă să joci poker doar de distracție, cu sume mici.
  • Jocurile de noroc reprezintă o activitate distractivă printre multe altele, așa că nu-ți neglija celelalte pasiuni. Mai important, nu-ți neglija familia și apropiații pentru gambling.

Concluzii

Dependența de jocuri de noroc nu afectează numai oamenii care suferă, ci și apropiații acestora. Totodată, societatea are de suferit atunci când membri de-ai acesteia se confruntă cu dificultăți financiare. Cei care sunt dependenți de jocuri nu mai sunt stăpâni pe propriul lor comportament și pot ajunge chiar să recurgă la metode ilegale prin care să facă rost de bani. Astfel, problema este mai complexă decât pare la prima vedere. Din fericire, prin practicile de joc responsabil, asemenea dificultăți pot fi prevenite și evitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS