6.2 C
Craiova
vineri, 20 decembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFinanteManichiuristele şi coafezele, în vizorul ANAF

Manichiuristele şi coafezele, în vizorul ANAF

ANAF încearcă să convingă manichiuristele, coafezele şi frizerii să își declare veniturile realizate în urma activităților de înfrumusețare.

Potrivit INS serviciile de cosmetică și înfrumusețare s-au scumpit erau în februarie, în medie, cu 14% mai scumpe decât în urmă cu un an. Un tuns și coafat poate să coste de la câțiva zeci de la lei la câteva sute de lei în saloanele din Capitală sau marile orașe.

ANAF vrea aceste venituri declarate și impozitate, în încercarea de a crește încasările din zona de servicii de îngrijire și cosmetică, unde evaziunea este mare.

De asemena, ANAF îi încurajează practic pe români să ceară bon fiscal atunci când merg să se tundă sau să se epileze. „Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit”, spun cei de la Fisc. 

Dările pe care trebuie să le plătească la stat manichiuristele şi coafezele

Fiscul îi încurajează și pe cei care obțin venituri oferind astfel de servicii să-și declare veniturile. Aceștia au obligația de a depune declarația unică. Termenul limită este 27 mai. Pe site-ul ANAF a apărut deja un tutorial despre cum ar trebui completată declarația de venituri de către persoanele care efectuează astfel de activități. 

De exemplu, dacă aceștia înregistrează un venit între 18.000 şi 36.000 de lei pe an, CAS-ul este 0 sau opțional, însă CASS-ul este 1.800 de lei. 

Dacă se depășește pragul de 36.000 de lei pe an şi se ajunge la 72.00 de lei pe an, CAS este 9.000 de lei, iar CASS este 3.600 de lei. 

Dacă venitul depășește plafonul de 72.000 de lei pe an, CAS-ul la fi 18.000 de lei, iar CASS-ul va fi 7.200 de lei.

Citeşte şi: Cuplu agresat de un bărbat pe o stradă din Constanţa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS