12.9 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriWall Street se prăbușește. Piețele globale cad din cauza temerilor de recesiune din SUA

Wall Street se prăbușește. Piețele globale cad din cauza temerilor de recesiune din SUA

Principalii indici ai Wall Street au scăzut luni, în condițiile în care temerile ca Statele Unite să intre în recesiune în urma datelor economice slabe de săptămâna trecută s-au răspândit pe piețele globale.

Bursele din Asia până în Europa au căzut, iar randamentele obligațiunilor au scăzut, în timp ce investitorii s-au grăbit către activele refugiu și au pariat că Rezerva Federală a Statelor Unite va trebui acum să reducă în mod agresiv ratele dobânzilor pentru a stimula creșterea.

Acțiunile piețelor emergente din întreaga lume s-au prăbușit luni, în condițiile în care temerile privind o recesiune în Statele Unite au declanșat o vânzări globale și i-au făcut pe investitori să alerge pentru active mai sigure precum yenul japonez.
Indicele MSCI al acțiunilor piețelor emergente globale (.MSCIEF), deschide o filă nouă a pierdut 4,1%, deoarece o cădere liberă a acțiunilor japoneze s-a răspândit în Asia, în timp ce îngrijorările cu privire la câștigurile din sectorul tehnologic au afectat bursele din Taiwan (.TWII), deschide o filă nouă și Coreea de Sud (.KS11), deschide o filă nouă.

Şi Bursa de la București a înregistrat o scădere

Starea de lipsă de risc a continuat de vineri, când datele privind locurile de muncă din SUA mai slabe decât se aștepta au declanșat îngrijorări privind recesiunea în cea mai mare economie din lume.
Acest lucru a agravat îngrijorările pentru piețele emergente cu privire la îngrijorările din China, un val de câștiguri slabe din sectorul tehnologic și tensiunile geopolitice din Orientul Mijlociu.
Comercianții stabilesc acum prețul la o reducere a ratei dobânzii cu 50 de puncte de bază la reuniunea Rezervei Federale din septembrie, în comparație cu o reducere mai tipică de 25 bps așteptată săptămâna trecută, potrivit Reuters.

S-au înregistrat scăderi între 3 și 12 procente la indicii bursieri. Și la Bursa de la București, indicele principal BET a înregistrat o scădere de aproape 4%.

Citeşte şi: Tânără grav rănită într-un accident rutier în afara localităţii Băileşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS