BENCOMP, cel mai mare producător de profile din lemn compozit (WPC) din Sud-Estul Europei şi zona Balcanică, readuce la viaţă deşeurile de lemn obţinut în urma fabricării mobilei. Practic, BENCOMP produce lemn compozit românesc, care este la fel de durabil ca şi cel occidental, însă mult mai accesibil ca preţ. WPC poate deveni soluţia perfectă pentru numeroase amenajări exterioare.
Fabrica BENCOMP se află în oraşul Buzău, însă profilele produse se găsesc în toate magazinele de bricolaj din ţară. Din WPC se pot obţine panouri de gard, terase rezidenţiale şi comerciale, balustrade, pontoane, podeţe şi pontoane pentru bărci, foişoare, pergole, lambriuri exterioare. De asemenea, datorită rezistenţei excepţionale la condiţiile atmosferice, produsele din WPC sunt soluţia ideală pentru mobilierul urban și de grădină (bănci, mese, coşuri de gunoi, jardiniere impermeabile de mari dimensiuni, ghivece pentru plante ornamentale).
Profilele din lemn compozit se pot folosi la orice fel de amenajări exterioare uşoare, cu excepţia structurilor de rezistenţă. Profilele produse de BENCOMP sunt exportate în Olanda, Anglia, Bulgaria, Italia, Spania, Cehia, Ungaria, Belgia sau Irak, rezistând foarte bine atât la umiditatea și frigul din nordul Europei, cât și la soarele arzător din zonele deşertice. BENCOMP SRL este primul producător de profile din lemn compozit (WPC) din România. Specialişti cu experienţă în domeniul prelucrării maselor plastice produc peste 50 de profile WPC, în cadrul fabricii de producţie din Buzău.
Lemnul compozit BENCOMP, un material foarte durabil şi calitativ
Lemnul plastifiat sau WPC (Wood Polymer Composite) este un material compozit obținut în principal din făină de lemn (peste 50%) şi mase plastice (rezultate din colectarea unor anumite tipuri de ambalaje din plastic/HDPE), amestec stabilizat împotriva radiaţiilor UV, mucegaiurilor şi insectelor. WPC-ul are aspect natural de lemn, dar nu se fisurează, nu se aşchiază, nu putrezeşte, este antiderapant (chiar şi umed), hidrofob şi prietenos cu mediul. Lemnul compozit surclasează lemnul natural, în ceea ce priveşte rezistenţa mecanică la îndoire, rezistenţa la umiditate, radiaţii ultraviolete, temperaturi joase sau ridicate, mucegaiuri, insecte. Acest material nu emite gaze toxice, nu eliberează substanțe periculoase pentru mediu, provine din materiale reciclate şi este reciclabil 100% după folosire. Prin urmare, lemnul plastifiat este un produs ecologic.
Profilele au durabilitate şi rezistenţă mare, nu îşi schimbă culoarea şi nu necesită operaţiuni periodice de întreţinere. Profilele beneficiază de 5 ani garanţie, cu posibilitate de extindere de până la 10 ani garanţie (prin creşterea procentului de aditiv antiUV). În funcţie de respectarea normelor de montaj, exploatare şi întreţinere, durata de viaţă a produselor din lemn compozit produse de BENCOMP este de până la 25 de ani. O mare calitate a profilelor de WPC este că ele nu-şi modifică semnificativ dimensiunile prin expunere la lumină şi căldură, coeficientul de dilatare fiind apropiat de cel al aluminiului.
BENCOMP, prieten cu mediul
Fabrica românească BENCOMP nu numai că produce produse de calitate şi durabile, dar are şi o grijă specială pentru mediul înconjurător. „BENCOMP face parte dintr-un grup de firme cu tradiţie în reciclarea şi valorificarea deşeurilor de mase plastice, sticlă, electronice şi ambalaje. Protecţia mediului se face prin reciclarea deşeurilor din lemn şi a deşeurilor de plastic HDPE (n.red. – polietilenă de mare densitate) care, astfel, nu mai ajung la groapa de gunoi. De asemenea, avem grijă de mediu şi prin reducerea consumului energetic, fiindcă producţia din reciclat economiseşte între 30 şi 50% consumul energetic, ceea ce înseamnă că emisiile de CO2 scad producţie durabilă în timp“, au spus reprezentanţii BENCOMP.