11.7 C
Craiova
vineri, 10 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriDe la un cabinet de endocrinologie, la o reţea regională. Povestea Clinicilor Phoenix Medicover

De la un cabinet de endocrinologie, la o reţea regională. Povestea Clinicilor Phoenix Medicover

A început cu un simplu cabinet al unui medic specialist endocrinolog, iar astăzi este unul dintre numele mari din domeniul serviciilor private de sănătate din Oltenia. După 13 ani de evoluţie continuă, Centrul Medical Phoenix are clinici în patru judeţe – Dolj, Olt, Vâlcea şi Gorj – şi reuşeşte să ofere aceleaşi servicii de înaltă calitate indiferent de locaţie. Firul roşu care uneşte toată infrastructura medicală construită de Phoenix în aceşti ani este respectul. Faţă de pacient şi faţă de profesie.

Clinicile Phoenix întâmpină în prezent cu succes zone largi din nevoile medicale ale populaţiei: ambulatorii de specialitate ce acoperă peste 90% din totalul disciplinelor medicale, unităţi de spitalizare de zi, spital pentru pacienţi cronici, precum şi un modern centru de imagistică. Dr. Ionuţ Vasile, managerul reţelei de sănătate Phoenix, povesteşte cum a început totul şi ne invită în culisele unui business care aduce beneficii întregii comunităţi.

Oltenia Business: Cum a început povestea Phoenix?

Ionuţ Vasile, manager Phoenix: Am pornit la drum în 2009, cu un singur cabinet de Endocrinologie. În acel moment, eram un proaspăt medic specialist endocrinolog şisi singurul medic de la Phoenix. Curând, i-am adăugat un Centru de Diagnostic şi Tratatment al Osteoporozei, dotat cu aparatură performantă DEXA. Extinderea a venit natural, având în vedere că peste 80% din etiopatogenia osteoporozei este de natura endocrină. Începuturile nu au fost uşoare, au fost pline de noi provocări şi experienţe, dar am decis să mergem înainte pas cu pas.

Oltenia Business: Ce a urmat?

Ionuţ Vasile: În primii 3 ani, am reuşit să aducem noi specialităţi medicale în cadrul Phoenix: Cardiologie, Medicină Internă, Neurologie, Diabet Zaharat şi Boli de Nutriţie, Pediatrie. Anul 2012 este anul în care am reuşit să deschidem prima policlinică, situată pe Calea Bucureşti din Craiova, precum şi primul laborator de analize medicale. Anul 2013 a fost probabil anul celei mai mari provocări, când am început să organizăm un spital de cronici, spital de recuperare medicală şi neurologică, în Craiova – cartierul Catargiu. A fost o mare provocare deoarece spitalul prevedea fluxuri şi integrări complexe, noi nu aveam experienţă, dar uşor, uşor am reuşit să organizăm un spital cu o bază modernă de tratament, cu aparatură de ultimă generaţie, dar şi cu remedii „tradiţionale”, precum nămolul de la Techirghiol, sare de Bazna şi nu numai.

Oltenia Business: Care a fost momentul în care aţi depăşit graniţele Craiovei?

Ionuţ Vasile: Extinderea Centrului Medical Phoenix în afara orașului Craiova a început în 2014, odată cu înființarea Centrului Medical Phoenix din Slatina, care dispune de consultații în regim ambulator și 20 paturi spitalizare de zi în specialitățile: Endocrinologie, Medicină Internă, Cardiologie, Diabet Zaharat și Pediatrie.

Apoi, în 2015, povestea ne-a adus iar în Craiova, pe Calea Severinului, unde am inaugurat un nou centru cu servicii de consultație și tratament pentru 5 specialităţi: Diabet Zaharat și Boli de Nutriție, Cardiologie, Endocrinologie, Medicină Internă, Gastroenterologie, la care s-a adăugat un alt laborator de analize medicale. Apoi, tot în anul 2015, Centrul Medical Phoenix mai face un pas important și deschide o clinică în orașul Târgu Jiu, unde oferă servicii de consultaţie şi tratament pentru cinci specialităţi: Endocrinologie, Medicină Internă, Cardiologie, Neurologie, Diabet Zaharat, la care s-au adăugat şi 21 de paturi în regim de spitalizare de zi.

O altă etapă importantă în ceea ce privește extinderea Centrului Medical Phoenix este reprezentată de anul 2016, când încă două orașe sunt adăugate pe harta companiei: Calafat și Drăgășani.

Oltenia Business: Care este filosofia din spatele reţelei medicale Phoenix?

Ionuţ Vasile: Filosofia cu care am plecat la drum e simplă: în centrul activităţii întregului Grup Phoenix se află PACIENTUL. Acest principiu este bine ştiut de tot personalul nostru şi este în continuare respectat cu orice sacrificiu.

Oltenia Business: Când a ajuns Phoenix la intersecţia cu Medicover?

Ionuţ Vasile: 2018 a fost o altă bornă istorică în dezvoltarea Centrului Medical Phoenix. În luna octombrie, Centrul Medical Phoenix a fost achiziţionat de către Medicover România. Au fost stabilite noi strategii de creștere a calității serviciilor medicale acordate pacienților, alocarea de resurse pentru achiziția de aparatură medicală de ultimă generație, cât și prin diversificarea specialităților oferite. Cu această ocazie, am intrat şi într-un domeniu nou pentru noi, oferirea de abonamente medicale pentru angajaţii altor companii sau instituţii.

Oltenia Business: Cum a arătat acest an pentru Phoenix Medicover şi care sunt planurile pentru viitor?

Ionuţ Vasile: În anul 2022, rețeaua de clinici medicale Phoenix Medicover se extinde în Craiova și aduce echipamente de ultimă generație în radiologie și imagistică medicală pentru pacienți, inclusiv în contract cu CAS Dolj. Un nou punct de lucru a fost inaugurat recent pe strada Dr. Dimitrie Gerota, lângă fosta Fabrică de Confecții, iar multe dintre specialitățile regăsite aici sunt noi în cadrul rețelei de centre medicale. Am adus, în premieră, la noul punct de lucru radiologie şi imagistică prin rezonanţă magnetică, chirurgia si ortopedia pediatrică, chirurgie generală, ortopedie-traumatologie și pneumologie. În plus, am crescut accesibilitatea pacienților la specialități deja existente, unde există o cerere ridicată.

În viitor, ne vom concentra pe consolidarea şi dezvoltarea segmentului de investigaţii paraclinice (imagistica medicală), precum şi dezvoltarea specialităţilor chirurgicale. Vom continua extinderea şi dezvoltarea în acelaşi ritm de până acum, organică şi naturală. Ne-am dori să repetam acest interviu peste 5 ani pentru a vă povesti ce am mai făcut în ultimii 5 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS