0.6 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMaDonna Maria. Alexandra Șurtea Preda, despre povestea spitalului craiovean care atrage paciente din toată țara și din străinătate

MaDonna Maria. Alexandra Șurtea Preda, despre povestea spitalului craiovean care atrage paciente din toată țara și din străinătate

Spitalul MaDonna Maria deservește întreaga zonă de sud-vest a țării și nu numai, având paciente din Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Vâlcea, Hunedoara, Argeș, București, și chiar din afara țării.

An de an s-au facut investiții în aparatură de ultimă generație, în supraspecializările echipei medicale, dar și în actualizarea și aplicarea strictă a protocoalelor și procedurilor interne pe care fiecare membru al echipei le cunoaste. Și rezultatele nu au întârziat să apară: 0 infecții nosocomiale, 0,003% rata de transfer interspitalicesc și 0 % rată de deces. Ne povestește mai multe Alexandra Șurtea Preda, managerul Spitalului MaDonna Maria.

Este povestea Spitalului Madonna Maria o poveste despre pasiune care naște business, despre vocație sau despre a construi pentru a umple golurile unui sistem? Sau poate toate la un loc?

Alexandra Șurtea Preda: Povestea Spitalului MaDonna Maria, primul si singurul spital privat de obstetrica-ginecologie din Oltenia acreditat și clasificat de Ministerul Sănătății și AMNCS cu cel mai înalt grad de încredere din România, este un vis împlinit pentru noi toți. Acum 11 ani am venit în întâmpinarea tuturor pacientelor care și-au dorit să aibă parte de un altfel de sistem medical, altul decât cel binecunoscut. Medicii noștri au ajuns să fie recunoscuți la nivel național și mondial pentru tenacitatea și bunele lor practici, iar mărturie stau pacientele care travesează granițele țărilor pentru a-și face o programare la unul dintre ei.

Ne confruntăm din ce în ce mai mult cu patologii dificile, cu sarcini cu risc crescut sau cu alte probleme ginecologice pentru care femeile ni se adresează, insa avem un tel in a menține cele mai înalte standarde de siguranță și nu numai.

Care sunt cele mai valoroase realizări legate de MaDonna Maria din toți acești ani?

A. Ș. P.: Întotdeauna mi-a plăcut să fim deschizători de drumuri, pionieri în tot ceea ce implică anumite practici sau tehnici medicale.

După deschidere, am mers mai departe cu toate avizele și cu obținerea titulaturii de Spital înscris în Registrul Unic al spitalelor din România, cu clasificarea compartimentelor de ATI, Anestezie și Terapie Intensivă Adulți și Nou-Născuți de către Comisia Națională de Anestezie și Terapie Intensivă, clasificarea structurii de maternitate, apoi cu obținerea celui mai înalt grad de încredere oferit în România de către ANMCS – Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

În privința inovației, încă de mai bine de 8 ani Spitalul MaDonna Maria a fost prima unitate medicală din afara Bucureștiului care și-a dorit să aducă noutate și certitudine pentru pacientele noastre. Astfel, prin parteneriat direct cu cel mai mare și renumit laborator din Statele Unite ale Americii, am introdus testele non-invazive prenatale, testele NIPT. Îmi amintesc că, la momentul respectiv, când am inceput să facem cunoscuta acuratețea acestor tipuri de teste și cât sunt de utilizate pe scară mondială, m-am lovit de un zid format de reticența altor obstetricieni care activau în afara Spitalului MaDonna Maria. Însă acum mă bucur că, după atâția ani, și ei recomandă pacientelor posibilitatea efectuării acestor tipuri de teste în laboratoarele mari din oraș, care au încheiat și ele ulterior parteneriate cu SUA, Cipru etc.

Cât despre investițiile ulterioare, ele se materializeaza în multiplele tipuri de anestezie utilizate prin introducerea in premiera a tehnicii de Terapia Durerii, fie de gazul cu inhalosedare pe care îl folosim încă din anul 2019, când a și fost introdus în Protocolul Național de Anestezie și Terapie Intensivă, deși la nivel mondial se folosește de mai bine de 70 de ani.

Dintre cele mai mari investiții amintim dotările continue ale compartimentelor de ATI, dar și de achiziționarea ecografelor 5D, Spitalul MDonna Maria fiind singurul din zona care dispune de o astfel de tehnologie avansata.Tehnologia 5D în ecografie este asimilată cu standardul de aur la nivel mondial și oferă cea mai mare acuratețe a imaginilor și a diagnosticului, atât medicilor cu supraspecializări în medicina materno-fetală, singurii care pot efectua morfologii de sarcină, cât și pacientelor noastre.

Apoi, una dintre cele mai mari reușite este înființarea propriei Unități de Transfuzie Sanguină (UTS), Spitalul MaDonna Maria devenind astfel și singura unitate spitalicească privată din sud-vestul țării care poate furniza un astfel de servciu pacienților săi: administrarea de sânge și produse sanguine. Dacă până într-un punct, puteai funcționa cu un contract externalizat de furnizare de sânge, legislația s-a schimbat, iar acum spitalele care nu au în structura avizată de minister UTS proprie și secție sau Compartiment ATI, conform legii, nu mai au voie sa administreze sânge.

Activăm într-un domeniu chirurgical, în care oricând pot surveni complicații, inclusiv hemoragii severe apărute la naștere, dar și în alte condiții medicale. Fără acces la sânge, îți asumi că poți pierde o viață de om, lucru pe care nu mi l-am dorit niciodată și nici nu aș fi putut vreodata să-l accept, oricât de dificilă s-a dovedit a fi procedura de înființare a propriei noastre UTS. Noi toți, cei de la MaDonna Maria, suntem mult mai liniștiți de când putem furniza și acest tip de serviciu medical, vital pentru pacientele noastre.

Există vreo poveste care v-a marcat sufletește mai mult decât altele? 

A. Ș. P.: În cei 11 ani de activitate, sunt extrem de multe povești care m-au marcat și pe care mereu mi le amintesc în anumite momente ale vieții mele. Nu ar putea fi doar una singura. Sunt totuși zeci de mii de doamne ce ne-au trecut pragul. Nu-mi doresc să le detaliez ca nu cumva să omit pe cineva, dar ce va pot spune cu certitudine este că îmi amintesc fiecare pacientă în parte al cărei caz a fost deosebit, mi-o amintesc cu nume și prenume.

Care ar fi formula perfectă pentru succesul unui business în domeniul medical? Cât este leadership, cât este management, cât este profesionalismul echipei?

A. Ș. P.: Toate cele enumerate se regăsesc în mod natural în ceea ce înseamnă construcția unui business, indiferent că este în domeniul medical sau nu. Sunt insa momente în care balanța se înclină mai mult către unul sau altul dintre factori. În schimb, pot să spun cu toată tăria că eu sunt genul de antreprenor care crede foarte mult în calitatea produsului sau serviciului oferit și pentru acest aspect am făcut eforturi mereu, atât eu, cât și echipa Spitalului MaDonna Maria. Dacă serviciul tău nu se ridică la nivelul așteptărilor clientului sau pacientului, în cazul nostru, riști sa formezi doar o bulă a cărei durată de viață nu va fi nicidecum una sustenabilă.

Care sunt bornele cele mai importante în traiectoria spitalului, de la începuturi până astăzi?

A. Ș. P.: Bornele sunt cele enumerate anterior și sunt datorate standardului ridicat, adaptabilității, inovației, faptului că niciodată nu am acceptat plafonarea sau autosuficiența. Cred că acestea au fost și rămân cele mai mari atuuri ale noastre.

Cum arată viitorul pentru echipa Madonna Maria?

A. Ș. P.: Nu știm exact ce ne oferă viitorul, dar cu siguranță știm că vom obține tot ce e mai bun din el și vom continua să oferim pacientelor noastre cele mai bune și sigure servicii medicale. Iată, acum, pe final de an, deja am introdus servicii noi ce cuprind atât efectuarea de amniocenteze, CVS-uri, posibilitatea efectuării a multiple teste genetice, terapia PRP în ginecologie și nu ne vom opri aici. Avem planuri mari și cu siguranță le vom împlini!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS