2.3 C
Craiova
joi, 16 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriOltenia BusinessSofia Bistro, reţeta longevităţii

Sofia Bistro, reţeta longevităţii

Longevitatea şi stabilitatea sunt greu de obţinut în orice domeniu de business, dar cu atât mai provocator în industria Ho-Re-Ca, unde concurenţa este acerbă, iar schimbările numeroase pun presiune mare asupra antreprenorilor. Restaurantele de tradiţie pot fi numărate pe degete, iar în Craiova unul dintre acestea este Sofia Bistro, a cărui reţetă este simplă, dar alcătuită din ingrediente esenţiale. Nu degeaba spun bucătarii că preparatele cele mai gustoase sunt cele care reuşesc să reducă la esenţă gustul. Sofia Bistro este locul unde mâncarea nu doar că are gust, dar are gustul autentic, natural.

Natural, fără compromisuri

“La Sofia Bistro folosim exclusiv ingrediente naturale, fără aditivi, fără coloranţi. Primim o mulţime de oferte de coloranţi, aditivi, potenţiatori de gust, arome de fum sau mai ştiu eu ce de la diverşi furnizori. În bucătăria Sofia nu există aşa ceva. Avem legume naturale, folosim produse proaspete, la noi nu se întâmplă ca şniţelul, de exemplu, să fie congelat, noi facem şniţelul proaspăt. De aceea, pentru că gătim natural şi proaspăt, durata de aşteptare poate fi mai mare decât la alte restaurante şi uneori clienţii se mai supără din acest motiv. Însă ospătarii noştri le explică întotdeauna motivele pentru care aşteaptă puţin mai mult. Ne dorim să oferim mâncare sănătoasă, nu doar gustoasă”, spun managerii restaurantului.

Un alt ingredient necesar: Oamenii

Dincolo de ceea ce aşezi în farfurie, povestea unui restaurant este şi una despre oameni. Echipa este cea care îşi pune amprenta asupra locului, de la chipul zâmbitor care te întâmpină la masă până la oamenii din culise, din bucătărie, adevăraţii magi ai gustului. Iar Sofia înseamnă şi o echipă unită, al cărui nucleu s-a păstrat acelaşi de ani întregi.
“Un alt lucru important din reţeta noastră de business este că echipa este foarte închegată, pentru că ne străduim să păstrăm oamenii alături de noi. Sofia înseamnă o anumită identitate, la care contribuie şi oamenii. Avem ospătari care au şi peste un deceniu de experienţă. De multe ori, clienţii se miră, pentru că în această industrie Ho-Re-Ca este o mare provocare să păstrezi echipa legată. Echipa noastră din bucătărie lucrează aici de 18 ani”, menţionează conducerea.

O contribuţie esenţială o aduce longevităţii şi formarea continuă. Echipa Sofia Bistro participă constant la seminarii de cooking şi diverse evenimente din industrie, atât pe plan local, cât şi în ţară, pentru a se autoperfecţiona şi pentru a fi la curent cu tendinţele.

Un loc cald şi elegant

Nu în ultimul rând, Sofia Bistro este un loc care şi-a câştigat titlul de “trademark” local, definit de eleganţă şi bun gust, care oferă nu doar posibilitatea de a lua masa în oraş, ci o experienţă completă, într-un spaţiu al rafinamentului, chiar în centrul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS