Investiţii numeroase, notabile, precum o şcoală şi o grădiniţă la standarde europene, un bloc de locuinţe sociale, reabilitarea unui dispensar care nu mai fusese modernizat de 25 de ani sau spaţii de recreere şi agrement sunt doar o parte din activitatea recentă a administraţiei comunei Işalniţa. Proiectele de viitor sunt şi ele ambiţioase, însă prioritatea rămâne crearea locurilor de muncă. Ovidiu Flori, primarul comunei, spune că acesta este principalul său obiectiv. “Dacă reuşim să facem acest lucru, celelalte vin de la sine. Am realizat multe investiţii şi continuăm să atragem fonduri europene. Am obţinut recent o finanţare de 100.000 de euro pentru două spaţii de recreere şi de agrement, am inaugurat în urmă cu două luni un bloc de locuinţe sociale. Avem în derulare un proiect de reabilitare de străzi şi suntem în procedură de licitaţie pentru încă o extindere de modernizare de străzi. Sperăm ca în viitorul apropiat să ridicăm şi o sală de sport, prin Compania Naţională de Investiţii. Documentaţia a fost depusă, credem că anul acesta va fi ridicată pe SEAP,” a declarat edilul. Şcoala din Işalniţa beneficiază deja de o bază sportivă, însă în sezonul rece activităţile sportive sunt sistate, astfel că o sală de sport este necesară. Proiectul a mai fost depus o dată în 2008, însă atunci nu s-a concretizat.
La aceste investiţii se adaugă modernizarea reţelei electrice în Işalniţa, un proiect finanţat de CEZ, care presupune ca pe lungimea celor 7 kilometri unde există toate utilităţile implementate, sistem de canalizare, apă, inclusiv cablu, să se renunţe la stâlpi şi totul să se realizeze subteran.
Primăria ia în calcul şi un proiect în colaborare cu Mitropolia Olteniei pentru amenajarea unui spaţiu de socializare dedicat persoanelor vârstnice la căminul cultural. “Căminul a fost modernizat de către primărie, însă clădirea a fost câştigată de Mitropolie printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Mai avem un proiect realizat de către un ONG ai cărui membri sunt primăria, comunitatea şi OMV, este vorba despre amenajarea unui părculeţ în curtea bisericii, pe o suprafaţă de 5000 de metri pătraţi. OMV vine cu finanţarea, cum s-a întâmplat şi cu modernizarea a două săli de clasă 0 sau cu monumentul ridicat în curtea şcolii”, a spus primarul Ovidiu Flori.
Un plan ambiţios este cel legat de amenajarea unui parc la intrarea în localitate, pe o suprafaţă de 7 hectare, care ar putea cuprinde un teatru de vară şi o structură pentru evenimente festive. În plus, administraţia a început să lucreze şi la construirea unui nou sediu pentru primărie.