2.9 C
Craiova
joi, 26 decembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajComuna Sopot vrea punct ISU pe fonduri UE

Comuna Sopot vrea punct ISU pe fonduri UE

Comuna Sopot a depus anul acesta un proiect în cadrul programului transfrontalier România-Bulgaria pentru înfiinţarea unui punct ISU şi a unui  punct de intervenţie în caz de inundaţii în colaborare cu ABA Jiu. În valoare de 1,5 milioane de euro, proiectul este singular la nivelul judeţului Dolj, iar primarul Cătălin Trăistaru este încrezător că răspunsul va fi unul favorabil. „Avem semnale pozitive şi sperăm să se materializeze acest punct ISU. Conform proiectului, am beneficia de autospeciale de pompieri, salvare SMURD pe şenile şi de utilaje pentru intervenţie în caz de inundaţii, precum un buldoexcavator, un excavator pe şenile, o autobasculantă. La punctul ISU ar urma să lucreze 26 de persoane, de la pompieri până la asistenţi pe salvare care ar asigura permanenţă printr-un program în trei ture,” detaliază edilul. Punctul ISU ar acoperi necesităţile mai multor localităţi din zonă. Pe lângă Sopot, de acesta ar beneficia şi Pleşoi, Brabova, Gogoşu, Botoşeşti-Paia, Cernăteşti, Greceşti şi Seaca de Pădure.

Pe lista de proiecte viitoare se află şi introducerea unei reţele de apă şi canalizare pe o întindere de 24 kilometri, care să acopere toate satele comunei Sopot. „Am făcut demersuri pentru studiile de fezabilitate, însă criteriile pentru acordarea punctajului ne situează undeva pe un plan secund, aşteptăm etapele următoare”, spune Cătălin Trăistaru, care adaugă că toate investiţiile sunt realizate în funcţie de priorităţi şi de posibilităţile existente. „În prezent, ne concentrăm pe asfaltarea drumului comunal 73 Beloţ-Başcov, unde lucrările sunt în plină desfăşurare şi au fost deja realizaţi 2,8 kilometri dintr-un total de 4,8. De asemenea, am pietruit întreg satul Sârsca, o investiţie de 150.000 lei din fonduri de la buget şi am achiziţionat piatră spartă şi pentru intervenţii în zonele din Sopot unde este nevoie de reparaţii, astfel încât să nu avem probleme când apar precipitaţiile.”

Pe lângă toate acestea, primăria Sopot s-a preocupat de construirea de poduri, decolmatarea tuturor pârâurilor ce produceau inundații în urma precipitațiilor și a topirii zăpezii şi realizarea de reţele de iluminat public. Şcolile au fost reabilitae, iar în satul Beloţ administraţia a construit o biserică.

„În februarie intenţionăm să depunem şi un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea unui cămin cultural. Colaborăm cu o echipă foarte bună pe depunerea de proiecte şi sperăm să avem cât mai multe rezultate pozitive”, a mai spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS