Una dintre provocările pe care le întâmpină un absolvent de studii superioare este interacţiunea la primul loc de muncă sau acolo unde face practică. Competenţele şi cunoştinţele pe care le-a dobândit în timpul studiilor trebuie acum adaptate realităţii, iar de urmărirea modului în care acest lucru se întâmplă depinde atât dezvoltarea lui profesională, cât şi randamentul pe care îl dă la locul de muncă/practică. Prin urmare, o evaluare cât mai obiectivă şi un feed-back în timp real sunt cerinţe esenţiale într-un astfel de domeniu. Tocmai pornind de la o astfel de necesitate, a fost dezvoltat un proiect extrem de ambiţios finanţat de Comisia Europeană. Este vorba despre WATCHME, un proiect care reunește cercetători din diverse medii profesionale (medicină, medicină veterinară, de formare a cadrelor didactice și IT) care își dorește îmbunătățirea experienței de învățare oferită studenților şi să încurajeze dezvoltarea acestora, oferindu-le flexibilitate, mobilitate și eficiență în timpul practicii/ specializării sau rezidențiatului. Concernul care a dezvoltat întregul proiect pe parcursul a mai bine de trei ani cuprinde Universitatea Reading din UK, Facultatea de Medicină Veterinară și Centrul Medical Universitar din cadrul Universității din Utrech, Olanda, Facultatea de Medicină Veterinară Szent Istvan din cadrul Universității din Budapesta, Ungaria, Universitatea Tartu din Estonia, Universitatea din Maastricht, Olanda, cel mai mare Spital Universitar din Europa, Spitalul Charité din Berlin, Germania, Școala de Medicină din cadrul Universității din San Francisco, precum şi câteva firme de IT Mateum-Olanda, Jayway-Norvegia și NetRom Software SRL-România. Prezenţa celor de la NETROM într-o astfel de echipă de top este o dovadă a faptului că în Craiova se poate face performanţă la nivel european. De altfel, pe parcursul proiectului, membrii echipei au fost la Craiova, unde au fost impresionaţi de faptul că aici au întâlnit o companie care a dezvoltat o cultură organizaţională la standarde europene.
Produsul final al cercetării s-a constituit într-un un sistem informatic, disponibil acum ca open source, oricui vrea să îl implementeze. Sistemul analizează toate informațiile dintr-un portofoliu, le prelucrează și oferă metodele optime de vizualizare a acestora în scopuri de evaluare și dezvoltare. Portofoliul este extrem de divers şi cuprinde activități științifice, publicații, prezentări orale. Sistemul indexează toate informaţiile cuprinse în acest portofoliu şi oferă un instrument util de evaluare a activităţii subiectului. În plus, mentorii pot primi feedback și informații utile despre studenți pentru a-i ajuta în deciziile de evaluare și dezvoltare particularizate pe fiecare utilizator. De asemenea, sistemul poate compila statistici de performanță individuale în comparație cu rezultatele și evoluția unui grup.
Așadar, toată expertiza partenerilor a concurat spre creșterea calității și eficienței feedback-ului și evaluării oferite la locul de practică/muncă, cât și spre promovarea dezvoltării expertizei profesionale pentru fiecare domeniu.
NETROM, parte a unei echipe internaţionale care schimbă radical practica din învăţământul superior
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei