S-ar putea să fi stabilit deja un stil de ansamblu pentru interiorul casei, dar în această imagine de ansamblu, fiecare odaie este destinată unei anumite activități, având astfel anumite elemente care o diferențiază. În funcție de cum este folosită camera și de cine o folosește trebuie ales aranjamentul, materialele, accesoriile și accentele.
Gândește-te la necesitățile fiecărei camere și începe să cauți articole pe un blog de casa care să te ajute și să te inspire. Decorarea casei trebuie să reflecte propriile tale gusturi și interese, dar trebuie să se adreseze, de asemenea, și funcțiilor particulare fiecărei camere.
Livingul
Camera de zi poate avea mai multe întrebuințări, de la primirea oaspeților, la spațiul în care întreaga familie se adună ca să studieze, să se distreze, să socializeze și să se joace. În casele moderne, living-ul și bucătaria sunt integrate în același spațiu (open-space).
Unul dintre primele lucruri de făcut pentru amenajare living este să alegi punctul central al camerei. Acesta trebuie să fie locul în care vrei să creezi spațiul pentru conversație. De acest aspect se ține cont la selectarea și aranjarea mobilei în living. Abia după aceea te poți orienta spre detaliile de planificare a iluminatului, apoi covoarele, elementele de artă și accesoriile.
Dormitorul
Pentru că îți petreci o treime din viață în dormitor, trebuie să fii foarte atent la felul în care îl amenajezi astfel încât să creezi un spațiu relaxant. Începe prin a-ți alege mobila, o saltea și perne de bună calitate, pentru un somn odihnitor. Culoarea pereților este, de asemenea, deosebit de importantă – alege un culoare deschisă dacă ești o persoană matinală sau o culoare mai închisă dacă nu te trezești prea devreme, de obicei. Iluminatul este important pentru a crea ambianța prielnică pentru lectură și odihnă. Dacă nu ai spațiu pentru un șifonier mare, pe Infocasa.ro găsești idei practice de amenajare a dormitoarelor de dimensiuni mai mici.
Baia
Pentru amenajare baie în stilul unui spa elegant, ai grijă cum alegi culoarea faianței, oglinzile, luminile și accesoriile, pentru că acestea „îmbracă” baia în acea atmosferă de spa. Pentru o baie mică, provocarea este să o decorezi în așa fel încât să arate mai spațioasă. Dacă baia ta necesită o redecorare completă, lucrează cu profesioniști.
Bucătăria
Bucătăria poate fi un spațiu ce necesită costuri mai mari pentru decorare, de aceea trebuie să fii foarte atent cu felul în care planifici să o amenajezi. Dacă însă nu este cazul să o redecorezi complet, atrage atenția asupra curățării, în primul rând, pentru ca suprafețele ar putea fi acoperite cu stropi de grăsime. Apoi orientează-te spre împrospătarea culorii pereților, adăugarea luminilor, înlocuirea lucrurilor defecte, adăugarea noilor accesorii și înlocuirea feței de masă, a perdelelor/jaluzelelor, dacă este cazul.
Pentru mai multe sfaturi legate de amenajare interior, acceseaza site-ul Infocasa.ro, pentru că acolo vei găsi informații ample despre felul în care amenajezi fiecare cameră, cu ilustrații și exemple frumoase.