6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajSpitalul privat Gyn Med din Craiova tratează, la standarde europene, problemele aparatului reproducător feminin

Spitalul privat Gyn Med din Craiova tratează, la standarde europene, problemele aparatului reproducător feminin

În Craiova s-a deschis, de curând, spitalul privat Gyn Med, unde, alături de maternitate, există şi un departament de chirurgie ginecologică şi chirurgie generală.


Spitalul Gyn Med are o echipă de medici profesionişti şi dotări la standarde europene
În unitatea medicală privată se pot face o gamă extinsă de investigaţii şi intervenţii chirurgicale, toate acestea vizând buna funcţionare a aparatului reproducător feminin.


„În prezent, când femeile de toate vârstele, de la pubertate până la menopauză, se confruntă cu foarte multe afecţiuni ginecologice, de la infertilitate, până la afecţiuni ginecologice maligne, prevenţia este foarte importantă. În cadrul clinicii noastre efectuăm investigaţiile necesare sănătăţii femeii, de la infertilitate până la diagnosticul precoce al cancerului în sfera genitală – cancerul de col, de sân, de endometru, de ovar.

 Secţia de chirurgie la Gyn Med (Foto: Claudiu Tudor)


Pentru cancerul de col uterin efectuăm toate investigaţiile necesare prevenţiei acestuia, precum şi diagnosticului în stadii precoce, precum testul Babeş-Papanicolau în mediu lichid, testul HPV, adică detectarea virusului Papilloma, implicat în geneza cancerului de col uterin, precum şi alte analize mai sofisticate pentru femeile deja diagnosticate cu leziuni cervicale displazice precanceroase, precum testul CINTEC PLUS şi colposcopie“, a declarat dr. Cornelia Pascu, directorul medical al Gyn Med, medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în ştiinţe medicale, cu competenţe în infertilitate şi reproducere asistată şi competenţe în medicină materno-fetală.


La clinica Gyn Med se efectuează şi screening pentru cancerul mamar, clinica fiind dotată cu un ecograf de înaltă performanţă. Cu acest aparat se efectuează ecografii mamare şi elastografii.

Operaţii ginecologice clasice şi laparoscopice

În cadrul departamentului de chirurgie ginecologică a spitalului Gyn Med se efectuează operaţii ginecologice clasice, dar, mai ales, laparoscopice, cu aparatură şi dotare de ultimă generaţie. Operaţiile sunt efectuate de o echipă multidisciplinară, formată din medic chirurg, medic ginecolog, medic anestezist cu bogată experiență, câştigată de-a lungul timpului. „Am dorit să implementăm în clinică tehnicile chirurgicale ginecologice minim invazive. Mă refer la laparoscopie şi histeroscopie“, a precizat dr. Cornelia Pascu.


Astfel, în spitalul Gyn Med se operează laparoscopic chisturi de ovar, fibroame uterine, mioame. De asemenea, se intervine laparoscopic pe trompele uterine, efectuâdu-se intervenţii de tipul neosalpingostomiei – procedură prin care se creează o nouă deschidere la nivelul trompei uterine, în apropierea ovarului, pentru trompele care au fost obtruate şi blocate prin acumularea de lichid.

Rezervă la Gyn Med


De asemenea, tot laparoscopic – adică minim invaziv – se efectuează la spitalul Gyn Med extirparea trompei uterine, atunci când femeia este diagnosticată cu sarcină extrauterină.
Pentru pacientă, avantajele chirurgiei minim invazive sunt multiple. Acestea sunt: recuperarea rapidă şi uşoară, pierderea redusă de sânge, evitarea cicatricilor abdominale mari, scăderea riscului de apariţie a aderenţelor pelvine, perioada scurtă de spitalizare, cu reinserţia rapidă în familie şi socială, a mai spus dr. Cornelia Pascu.


Pacientele cu sarcină extrauterină operate la spitalul privat Gyn Med au fost consiliate de specialişti clinici şi monitorizate atent, astfel încât ele să poată obţine o sarcină normală în viitorul apropiat.

La Gyn Med se tratează problemele de infertilitate feminină

Spitalul privat Gyn Med este focusat pe problemele de infertilitate feminină, având o echipă mixtă, formată din ginecolog specializat pe infertilitatea cuplului şi fertilizări „in vitro“, respectiv dr. Cornelia Pascu, alături de un medic chirurg cu experienţă în tratamentul chirurgical laparoscopic, în sfera genitală feminină, dr. Dragoş Mărgăritescu.


De asemenea, printre afecţiunile tratate clasic sau minim invaziv în spitalul Gyn Med se numără şi endometrioza, boală care afectează un număr din ce în ce mai mare de femei de vârstă fertilă şi care se confruntă cu imposibilitatea obţinerii unei sarcini. În prezent, nu există un tratament medicamentos pentru endometrioză.

De aceea, tratamentul chirurgical al acesteia este foarte important, deoarece are impact major asupra ameliorării simptomelor. De cele mai multe ori, în urma tratamentului chirurgical, se poate obţine o sarcină, natural sau prin metode de procreere medicală asistată (inseminare intrauterină sau fertilizare „in vitro“).


Echipa mixtă formată din chirurgul dr. Dragoş Mărgăritescu şi ginecologul dr. Cornelia Pascu realizează în clinica Gyn Med operaţii clasice şi laparoscopice pentru stadiile 1 şi 2 ale endometriozei, de altfel cel mai des întâlnite stadii în practica medicală. Astfel, la Gyn Med se extirpă chisturi endometriozice, se îndepărtează aderenţele din jurul trompelor şi ovarelor, se tratează minim invaziv trompele obstruate şi se testează permeabilitatea trompelor pe cale laparoscopică, manevră care înlocuieşte cu succes vechea tehnică de histerosalpingografie, folosită din ce în ce mai puţin.

Aparatură de ultimă generaţie în blocul operator şi în ATI

Pentru implementarea acestor tehnici chirurgicale minim invazive şi pentru a furniza pacientelor un act medical de calitate, spitalul Gyn Med este dotat cu un turn de laparoscopie High Definition, cu un aparat de electrochirurgie pentru sigilare vasculară de tip Harmonic, cu lămpi scialitice performante şi cu instrumentar chirurgical de ultimă generaţie.

Secţia ATI, la Gyn Med


După efectuarea intervenţiilor chirurgicale, pacientele sunt monitorizate în cadrul departamentului de terapie intensivă. Acest deparatment beneficiază de cele mai bune condiţii pentru a oferi siguranţă pacientelor: paturi cu toate funcţiile activate electric, cu sisteme de console deasupra patului, prevăzute cu prize de gaze medicale, prize electrice, lumină de noapte, suport pentru infectomat şi perfuzomat şi monitor pentru monitorizarea continuă a funcţiilor vitale.


Atât blocul operator, cât şi terapia intensivă (ATI) sunt dotate cu echipament profesional de filtrare şi sterilizare a aerului, proiectat şi fabricat special pentru sălile de operaţie, terapie intensivă, sterilizare şi neonatologie.


După ce pacientele sunt externate din departamentul ATI, ele vor fi cazate în rezerve de unul sau două paturi, cu dotări de cinci stele.

Siguranţa pentru paciente

Alegerea unei persoane de a merge la o clinică privată pentru o intervenţie chirurgicală are mare legătură cu igiena locului, cu sterilitatea aparaturii şi cu dorinţa pacientului de a fi ferit de infecţiile nosocomiale.

„Am acceptat invitaţia doamnei dr. Cornelia Pascu de a mă alătura echipei. Pot să vă spun că dotarea sălii de operaţie este de nivel european. Aparatura care se adresează chirurgiei laparoscopice este foarte bună. Adică turnul de laparoscopie, partea de electrochirurgie pentru sigilare vasculară sunt de ultimă generaţie. Totul este de unică folosinţă. Câmpurile cu care acoperim pacientul, câmpul operator, halatele medicilor sunt de unică folosinţă. De asemenea, masa de operaţie, masa de instrumentar sunt acoperite cu câmpuri de unică folosinţă.

Sterilizarea se face cu un aparat de înaltă performanţă, ceea ce contează foarte mult. De menţionat că sterilizarea sălii de operaţie se face cu ultraviolete, cu un aparat de ultimă generaţie. Acest aspect este foarte important, pentru că se cunoaşte incidenţa infecţiilor nosocomiale în alte spitale. Sterilizarea aerofloră a sălii este foarte importantă.

Dotarea medicamentoasă este la cel mai înalt nivel. Se colaborează foarte bine cu medicul anestezist terapeut intensiv, care şi-a făcut o listă de cereri şi are la dispoziţie toate medicamentele necesare“, a precizat dr. Dragoş Mărgăritescu, medic primar chirurgie generală, cu competenţe de chirurgie laparoscopică avansată.

Spitalul privat Gyn Med Craiova

Pe lângă chirurgia laparoscopică, la Gyn Med se efectuează şi operaţii clasice

În spitalul privat, pacientul este informat de tot ceea ce poate apărea în timpul operaţiei şi după aceasta. Pacientul completează un chestionar înainte, atât pentru chirurgie, cât şi pentru terapie intensivă. Prin acel chestionar, protocol care se încheie cu pacientul i se explică în scris toate incidentele şi accidentele ce pot apărea intraoperator şi toate complicaţiile care pot apărea în perioada postoperatorie, iar clinica este pregătită pentru orice situaţie.


La aceeaşi clinică se realizează multiple operaţii de chirurgie generală, clasice şi/sau laparoscopice, cum ar fi: tiroidectomie, colecistectomie clasică şi laparoscopică, hernie hiatală clasică şi laparoscopică, apendicectomie clasică şi laparoscopică, eventraţii, şi altele. „Ne adresăm cu intervenţii chirurgicale după care în 24 – 48 de ore pacientele merg acasă“, a mai spus dr. Dragoş Mărgăritescu.

Unde găsiţi spitalul privat Gyn Med
Adresa: Str. Doljului, 12 D, cartier Brazda lui Novac (În faţa Liceului „Nicolae Titulescu“)
Tel: 0743457411; 0744686168
Facebook: Maternitatea Gyn Med

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS