-4.5 C
Craiova
luni, 20 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriSilviu Bratu, candidatul USR PLUS la CJ Dolj, despre viziunea privind dezvoltarea judeţului

Silviu Bratu, candidatul USR PLUS la CJ Dolj, despre viziunea privind dezvoltarea judeţului

Silviu Bratu, candidatul USR PLUS la Consiliul Judeţean Dolj, vorbeşte, într-un interviu, despre planurile sale şi ale formaţiunii politice pe care o reprezintă pentru administrarea judeţului.

Silviu Bratu are 41 ani, este căsătorit şi are un copil de 10 ani. A absolvit Liceul “Traian Vuia” în 1997 – secția matematică-infomatică și Facultatea de Istorie-Filosofie-Geografie, Secția Filosofie-Sociologie în 2001. În perioada 2004-2006, a absolvit studiile de master – Managementul organizațiilor publice. A lucrat în domeniul asistenței sociale în cadrul Mitropoliei Olteniei. În perioada 2006-2009, a dezvoltat și implementat proiecte culturale în cadrul Casei de Cultură “Traian Demetrescu” din Craiova. Începând cu 2007, îşi desfășoară activitatea în domeniul dezvoltării regionale prin intermediul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană. Pe parcursul celor 15 ani de experiență acumulată în management, cu proiecte implementate în județul Dolj, de la promovarea cooperării transfrontaliere în mediul de afaceri și resurse umane până la proiecte de mediu și turism spune că a reușit, alături de echipele pe care le-a coordonat, să punem borne în dezvoltarea regională și transfrontalieră România-Bulgaria și România-Serbia. Acum, proiectul său este Doljul.

R: Care este viziunea cu care vine USR PLUS pentru administrarea judeţului Dolj?

S.B.: Alianța USR PLUS vine în administrația județeană cu o viziune și măsuri concrete pentru Dolj. Dar toate pleacă de la trei principii fundamentale: 1. respectarea legii, 2. competență, 3. colaborarea cu cetățenii, cu specialiștii, cu ceilalți primari, cu deputații și europarlamentarii noștri, cu guvernanții.

R: Care sunt principalele măsuri prevăzute în programul pentru Dolj al USR PLUS?

S.B: Întâi de toate, ne propunem transparentizarea cheltuirii resurselor și alocarea acestora către localități în funcție de necesități și nu în funcție de apartenența politică a Primarului localității respective. De asemenea, dorim înființarea unui centru suport pentru sprijinul UAT-urilor în accesarea fondurilor europene.

Un obiectiv important al administrației USRPLUS este cel al creării de locuri de muncă prin atragerea de investitori

Este momentul ca atuurile județului să fie capitalizate. Avem un centru universitar puternic. Avem Dunărea ca infrastructură de transport, nevalorificată până acum. Avem Aeroportul Internațional Craiova, folosit ca poartă de intrare către întreaga Oltenie. Administrația județeană și administrațiile locale trebuie să creeze cadrul instituțional care să genereze încredere și predictibilitate pentru investitori și o minimă infrastructură (apă, canalizare, gaze, cale de acces și transport rapid), astfel încât forța de muncă locală să fie păstrată.

Este nevoie de  dezvoltarea de parcuri tehnologice și incubatoare de afaceri nu doar în Craiova, ci și în alte zone cum ar fi Calafat și Băilești.

Grija pentru condițiile în care învață elevii doljeni va fi una dintre principalele noastre preocupări. În primul an de mandat, toate școlile din județul Dolj vor avea toalete civilizate în același corp de clădire cu cel al școlii. De asemenea, unitățile de învățământ din Dolj trebuie aduse la standardele impuse de către ISU și DSP.

Îmi propun dezvoltarea Doljului ca destinație turistică prin promovarea culturii tradiționale locale și crearea unui brand local. Doljul nu este doar un județ industrial-agricol. Doljul este un județ cu o istorie ce pornește de la vechea Pelendava până la Brâncuși și Amza Pelea. Susțin, în acest sens, dezvoltarea unui port turistic pe cursul Dunării, dezvoltarea de evenimente festivaliere, a unui complex de agrement –  parc acvatic în apropierea graniței comune România-Bulgaria-Serbia, promovarea rutei de biciclete EUROVELO 6 ce tranzitează sudul județului Dolj (indicatoare, zone de camping pe traseul de biciclete) și, nu în ultimul rând, valorificarea culturii rrome ca resursă pentru dezvoltarea unui turism bazat pe tradiții locale autentice.

R: Ce mesaj aveţi pentru alegători?

S.B: Este momentul ca și județul Dolj sa iasă din sfera intereselor personale și de partid și interesele oamenilor și ale comunităților locale să fie primul loc. Județul nostru merită mai mult, iar administrația USR PLUS va schimba Doljul, stradă cu stradă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS