Încercați să determinați dacă ar trebui să adăugați un blender în arsenalul dvs. de bucătărie? Căutați modalități de a utiliza acest aparat versatil? Iată un ghid informativ pentru a combina elementele de bază ale diferitelor modele de blendere și a le maximiza potențialul culinar.
Blenderele sunt un aparat standard în majoritatea bucătăriilor, iar aceste instrumente de blat sunt potrivite pentru mai mult decât simpla realizare a smoothie-urilor. Puteți folosi blendere pentru a face sosuri, tartinabile, supă, băuturi și chiar deserturi.
Multe blendere pot fi intimidante, având o varietate de tipuri de lame, setări, dimensiuni și multe altele. În această postare, vom explora cum să profitați la maximum de blendere, astfel încât atunci când le deblocați potențialul culinar, crearea meselor să devină mai distractivă și mai interesantă.
Blender vs. robot de bucătărie
Când vine vorba de preparate lichide, cum ar fi smoothie-uri, aluat pentru clătite, supe și sosuri calde, sosuri de salată sau înghețată, blenderul este prima noastră alegere. Unitatea alimentată de gravitație și lamele super ascuțite creează cele mai netede și cremoase alimente lichide.
Un robot de bucătărie descompune ingredientele mai consistente, mai groase, mai uscate sau mai tari, datorită dimensiunii lamei și a recipientului mai mare. Este ușor să mărunțiți carne, să tăiați legume sau să radeți brânză. Stați departe de a face băuturi precum smoothie-uri într-un robot de bucătărie.
Cum se folosește un blender
Toate blenderele vin cu piese detașabile. Veți avea un recipient, o lamă, un capac, un dop de capac și un tamper. Baza găzduiește comenzile și se conectează la o priză electrică.
- Alimentele solide trebuie tăiate în bucăți mici.
- Asigurați-vă că capacul este bine fixat înainte de a-l porni.
- Începeți procesarea la cea mai mică viteză, apoi accelerați după cum este necesar.
- Nu lăsați blenderul nesupravegheat – capacul poate zbura.
- Aveți la îndemână un prosop pentru a acoperi capacul atunci când adăugați treptat lichide precum ulei, deoarece pot apărea aburi și stropiri.
- Lăsați loc pentru expansiune – treimea superioară a recipientului nu trebuie să conțină lichide sau solide.
- Dacă amestecul se oprește din circulație, îndepărtați dopul și folosiți tamperul pentru a amesteca sau împinge ingredientele în jos.
- Dacă există o bulă de aer, opriți-vă și utilizați o spatulă pentru a amesteca ingredientele, apoi porniți-l din nou.
- Adăugați lichid treptat, dacă este necesar, pentru a dilua un amestec gros și a crea o cremă mai netedă.
- Luați pauze dacă recipientul devine foarte cald atunci când este atins. Opriți blenderul, lăsați-l să se răcească dacă este necesar sau deconectați-l.
- Nu scufundați niciodată baza în apă pentru a evita riscul de electrocutare. Ștergeți-o cu o cârpă umedă sau cu un burete neted.
Încărcați ingredientele în ordinea corectă
Recipiente mari : adăugați lichide, produse uscate, verdeață cu frunze, fructe și legume, gheață și ingrediente congelate.
Recipiente mici: gheață și ingrediente congelate, fructe și legume, verdeață cu frunze, produse uscate și lichide.
Ce puteți pregăti folosind un blender:
- Sosuri, sos și sosuri: Pesto, maioneză, hummus, tartinabile, salsa-uri, vinaigrette.
- Deserturi congelate: Înghețată și delicatese pe bază de fructe.
- Orez vegetal: Cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi orezul din broccoli.
- Băuturi: Smoothie-uri, băuturi congelate, băuturi alcoolice.
- Nuci: Unt de nuci de casă, cum ar fi de migdale sau arahide.
- Piureuri: alimente pentru bebeluși și supe calde sau reci.
- Măcinarea cărnii: numai pentru proteinele mai puțin fibroase, cum ar fi creveții sau peștele.
- Boabe și cereale: pesmet, făină de ovăz, făină de migdale.
- Zahăr: Zahăr pudră făcut în câteva secunde.
- Aluat: Clătite și brioșe.
Lucruri de evitat: frământarea aluatului, măcinarea cărnii tari precum carnea de vită, prepararea de piure de cartofi și extragerea sucului din legume sau fructe fără setarea corespunzătoare. Cu cât este ceva mai solid, cu atât este mai probabil să supraîncălzească unitatea și să aparțină într-un robot de bucătărie sau într-un aparat mai consistent.
Avantajele utilizării unui blender
- Viteză: Alimentele pot fi transformate în piureuri foarte fine în câteva minute!
- Versatilitate: Băuturile, aperitivele sărate, desertul înghețat, gustările, sosurile și supele calde pot fi preparate într-un blender.
Sănătate: Legumele întregi, fructele, nucile și carnea mai moale pot fi descompuse pentru a face mese hrănitoare pentru orice ocazie