12.9 C
Craiova
vineri, 8 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum să faci ca televizorul tău inteligent să dureze mai mulți ani

Cum să faci ca televizorul tău inteligent să dureze mai mulți ani

Un Smart TV nu este un dispozitiv electronic pe care îl cumpărăm la întâmplare. În cele mai multe cazuri am făcut o analiză preliminară a televizoarelor de pe piață, luând în considerare caracteristicile acestora, prețul și tipul ecranului, printre altele, pentru a ajunge la concluzia care model de Smart TV are cel mai bun raport calitate – preț conform criteriilor și nevoilor noastre.

Odată ce ne hotărâm asupra modelului, intenția este ca acesta să ne reziste cât mai mulți ani pentru a profita din plin de investiția făcută, chiar dacă ne-am cumpărat un televizor ieftin.

Durata de viață a televizoarelor a crescut pe măsură ce au fost dezvoltate noi tehnologii. Tehnologia OLED a depășit cele mai moderne panouri LED. Cele mai recente modele Smart TV disponibile pe piața au o durata de viata utila de aproximativ 60.000 de ore și la unele modele poate ajunge chiar si la 100.000 de ore de funcționare.

În ritm de 6 ore pe zi, un panou de televiziune poate funcționa fără probleme timp de 45 de ani. Cu toate acestea, durabilitatea este supusă diferitelor condiții precum tipul și mediul în care se află, frecvența cu care îl curățăm, dar cel mai important lucru este determinat de modul în care îl tratăm. De aceea, vom compila o serie de sfaturi pentru a prelungi durata de viață a acestuia.

Alegeți bine locația televizorului

Una dintre variabilele care afectează longevitatea unui Smart TV este întreținerea pe care o realizăm pe dispozitivul în cauză. În primul rând, una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui să le iei atunci când cumperi un televizor nou este unde și cum îl vei amplasa. Pentru a-l muta dintr-o parte în alta, trebuie să o facem ținându-l de ramă și evitând atingerea ecranului.

Este recomandabil să instalați Smart TV-ul pe un suport de perete. Când ne apucam de treaba, trebuie să ne asigurăm și ca peretele în care dorim să-l ancorăm este rezistent și nu trece prin el nicio țeava sau orice alt factor care ar putea face ineficienta fixarea. Totuși, dacă decidem să-l amplasăm în dulapul tipic de bibliotecă sau pe o comodă, va trebui să ținem cont de faptul că ecranele sunt sensibile la șocuri și presiune fizică. Presiunea puternică poate îndepărta lichidul din ecran și poate deteriora panoul intern.

Ar trebui să evitați să-l așezați în fața unei ferestre care îl expune la lumina soarelui, deoarece se poate încălzi, deteriorând o parte din componentele sale. Locul trebuie să fie răcoros și ventilat, evitând locurile umede în care umiditatea și insectele pot deteriora circuitele interne. În locațiile de coastă, trebuie să se țină cont și de faptul că briza mării poate rugini unele dintre componentele televizorului.

Faceți o curățenie adecvată

Curățarea unui Smart TV și a oricărui dispozitiv electronic trebuie făcută des pentru a evita acumularea de praf și pete. Trebuie evitată utilizarea produselor chimice precum aerosoli, dezinfectanți sau clor care pot deteriora materialele. Cel mai bine este să alegeți o cârpă bună din microfibră și să o umeziți ușor.

Pe de altă parte, este recomandabil să păstrați televizorul liber de decorațiuni care pot conține un anumit tip de componentă magnetizată. Totodată, evitați să puneți pe el orice decorațiuni care ar putea împiedica ventilarea corectă a televizorului.

Deconectați complet Smart TV-ul

Deconectarea completă a dispozitivului, nu doar de la telecomandă, atunci când nu este în uz este un alt sfat de care trebuie să ținem cont dacă vrem ca Smart TV-ul nostru să reziste mai mult timp. Acest gest simplu ajută la economisirea de ore de funcționare a sursei de alimentare și, de asemenea, o protejează de eventualele supratensiuni.

De asemenea, ar fi util să instalați regulatoare de tensiune care să aibă grijă de circuitul electric care să permită o întrerupere lină a curentului atunci când are loc o scădere sau creștere a tensiunii. Rețineți că modul de hibernare uzează televizorul și cel mai bine este să optați pentru a-l opri și a-l deconecta. În plus, alocarea unei prize de alimentare dedicate poate oferi o performanță mai bună, deoarece benzile de alimentare tind să afecteze calitatea recepției.

Opriți-l când nu vizionați

Poate părea evident, dar ai fi surprins de câte ore este pornit televizorul fără ca noi să-i acordăm atenție. Lăsarea acestuia ore în șir poate cauza supraîncălzirea şi scurta durata de viaţă a ecranului.

Unele modele de televizoare inteligente au funcții încorporate care ajută la menținerea televizorului dincolo de durata de viață utilă și la reducerea consumului de energie. De exemplu, unele televizoare Samsung au funcții precum Senzorul Eco care reglează nivelul de luminozitate al televizorului în funcție de nivelul de lumină ambientală pentru a reduce consumul de energie. Televizoarele, ca regulă generală, au de obicei și o funcție care ne permite să selectăm un număr de ore în care dacă televizorul nu a primit niciun semnal, acesta se va opri automat.

Acum nu mai rămâne decât să pui în practică toate aceste sfaturi, dacă există vreunul pe care nu le făceai încă, astfel încât, dacă decizi să-ți schimbi Smart TV-ul, să nu fii motivat de faptul că cel vechi a încetat să funcționeze, ci pur și simplu pentru că vrei sa cumperi un alt model superior sau cu alte beneficii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS