4 C
Craiova
miercuri, 15 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajFructe exotice: surse bogate de vitamine și nutrienți

Fructe exotice: surse bogate de vitamine și nutrienți

Consumul de fructe este recomandat în special ca o completare a unei alimentații sănătoase, deoarece acestea au o valoare nutritivă ridicată și o bogăție importantă de vitamine.

Pe lângă aportul lor nutrițional, fructele au proprietăți medicinale care acționează în special asupra sistemului imunitar, astfel încât sunt ideale pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor, tratarea afecțiunilor digestive, evitarea atacului temuților radicali liberi sau îmbunătățirea aspectului pielii, printre altele. Dincolo de banane, portocale, grapefruit și altele, există fructe exotice care sunt surse foarte bogate de vitamine și nutrienți. Iată mai jos care sunt acestea.

Tamarillo

Aparținând familiei Solanaceae, ca și cartoful și roșia, are o o mulțime de lucruri în comun cu acestea: are pielea roșie netedă și strălucitoare când este copt și o pulpă gelatinoasă care adăpostește numeroase semințe. Cu toate acestea, aroma sa este mai dulce. Bogat în vitamina C, poate fi consumat doar când este complet copt.

Lichi

Acest fruct dulce, dar ușor acid, amintește de struguri datorită texturii și aromei sale. Are o pulpă fină și crocantă, de culoare deschisă, foarte aromată și ușor alunecoasă, protejată de o piele roșie solzoasă și tare. Este deosebit de bogat în vitamina C și este benefic pentru eliminarea tusei și tratarea problemelor glandulare. Semințele sale au și acțiune analgezică.

Mango

Acest fruct gustos se remarcă prin conținutul său nutritiv ridicat, deoarece o bucată întreagă acoperă 100 la sută din necesarul zilnic de vitamina C și o zecime din cele de potasiu, magneziu și vitamina B1. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina A. Proprietățile sale includ puterea sa diuretică și laxativă. Pulpa sa are o aromă intensă când se află în punctul de maturitate, lucru cunoscut atunci când stoarce ușor fructul, cedează la presiune.

Kumquat

Aceste portocale ovale pitice sunt cele mai exotice dintre citrice. Pielea sa fragedă, aromată și dulce este comestibilă. Au dimensiunea unei curmale și au o aromă dulce-amăruie care amintește de mandarine. Oferă vitamina C și sunt bogate în pectină.

Kaki

Kaki s-a răspândit în multe țări din întreaga lume, unde este deja consumat în mod obișnuit. Există multe varietăți care sunt o sursă de fibre și antioxidanți, substanțe care acționează ca protectori, de exemplu, a sănătății cardiovasculare.

Guava

Guava este un fruct din aceeași familie cu scorțișoara, piperul și cuișoarele. Din acest motiv, are o aromă condimentată asemănătoare cu moscul. Este unul dintre fructele tropicale cu mai multă vitamina C, aceasta este concentrată în jurul pielii.

Jackfruit

Consumul acestor fructe exotice este în plină expansiune. În ceea ce privește aportul său nutritiv se remarcă conținutul de beta-caroten. Acestea au făcut obiectul unor studii științifice pentru posibilele lor efecte pozitive asupra bolilor cronice degenerative, problemelor cardiovasculare sau inflamațiilor.

Avocado

Spre deosebire de marea majoritate a fructelor exotice, se remarcă prin calitatea grăsimilor sale. Diverse investigații au observat un posibil efect protector al sănătății cardiovasculare de către aceștia. De asemenea, utilizarea sa majoritară în preparatele sărate este deosebită.

Ananas

Se folosește atât în deserturi, cât și în salate sau în prepararea unor rețete orientale. Tulpina sa conține niște enzime foarte interesante pentru a îmbunătăți digestia. În plus, oferă apă, fibre, vitamina C și mangan. Este un fruct dulce și delicios și poate fi utilizat și în prepararea sucurilor.

Consumul zilnic de fructe are multe beneficii pentru sănătate. Sunt ușoare, diuretice, oferă fibre și o cantitate interesantă de vitamine și minerale, printre alți nutrienți. În general, sunt sănătoase și pot face parte din dieta zilnică. Cea mai bună recomandare este să alegeți o varietate de fructe de sezon și locale. Unele fructe exotice precum ananasul, mango, papaya sau banana se găsesc în mod regulat în piețe. Cu toate acestea, marea majoritate sunt locale și este mai bine să le mâncați din când în când sau să profitați de excursii pentru a le gusta. Profitați în primul rând de fructele pe care le aveți local în zona în care locuiți și compensați și cu fructe exotice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS