3.4 C
Craiova
joi, 26 decembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj70 de specialiști au învățat cum să lucreze cu minorii aflați în situații de vulnerabilitate emoțională

70 de specialiști au învățat cum să lucreze cu minorii aflați în situații de vulnerabilitate emoțională

În perioada iulie – noiembrie 2022, 10 traineri din cadrul Asociației Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune (DePsi) au livrat cursul „Interacțiunea și lucrul cu minorii aflați în situații de vulnerabilitate emoțională”, durata instruirii fiind de 300 de ore pentru un numar de 70 de specialiști din cadrul Baroului Dolj, Inspectoratului de Poliție Județean Dolj și Centrului de Detenție Minori și Tineri.

Acest curs face parte din proiectul „Pas cu pas cresc demn!” și a fost creat ca urmare a organizării unui focus grup împreună cu partenerii Moreno Huset AS din Norvegia, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj și Centrul de Detenție Minori și Tineri Craiova și colaboratorii locali din cadrul proiectului, Baroul Dolj și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Acest focus grup a avut ca scop întâlnirea dintre organizațiile și instituțiile implicate în proiect pentru consultații în vederea stabilirii nevoii de instruire și învățare a profesioniștilor pentru eficientizarea și îmbunătățirea calității muncii lor în interacțiunea cu minorii și tinerii aflați în situații de vulnerabilitate emoțională.

Pe parcursul celor 5 luni de instruire, 20 de avocați din cadrul Baroului Dolj, 30 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj și 20 de ofițeri de penitenciar din cadrul Centrului de Detenție Minori și Tineri Craiova au învățat de la cei 10 formatori informații și tehnici de lucru aplicative cu posibilitate de utilizare imediată legate de traumă și de modul de abordare și interacțiune directă cu minori și tineri traumatizați. Prin desfășurarea acestui training a fost îndeplinit unul dintre obiectivele proiectului, și anume, îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a anchetelor judiciare în care sunt implicați copii, creșterea accesului la servicii de recuperare și reabilitare psihică pentru copiii cu dizabilități și îmbunătățirea competențelor profesioniștilor în ceea ce privește dialogul și interacțiunea cu minorii.

Cei 70 de specialiști au primit un suport de curs din partea Asociației Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune, ce a fost creat pentru a le veni acestora în ajutor ori de câte ori vor avea o situație în care se află în interacțiune cu copii și tineri vulnerabili emoțional. Acest suport de curs a fost elaborat de către membri din echipa de implementare a proiectului, având la bază materiale și informații teoretice si practice furnizate de către specialiștii norvegieni, membrii ai organizației partenere, care au pregătit cei 10 formatori în livrarea acestui curs.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.926.662€ oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”. Obiectivul proiectului este acela de a promova respectarea drepturilor copilului la nivel național.

Pentru mai multe detalii despre Granturile SEE, precum și despre Operatorul de Program accesați www.eeagrants.ro și www.frds.ro.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014-2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului.

Lucrând împreună pentru o Europă incluzivă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS