3.7 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum ne pregătim pentru electroencefalogramă şi când este aceasta necesară

Cum ne pregătim pentru electroencefalogramă şi când este aceasta necesară

Deşi tehnicile de imagistică din domeniul neurologiei au avansat în ultimii ani, o electroencefalogramă (EEG) rămâne şi astăzi o procedură medicală esenţială pentru evaluarea anumitor probleme, cum ar fi, de exemplu, crizele epileptice. Investigaţia poate fi de ajutor şi în cazul tulburărilor de somn sau poate oferi informaţii despre activitatea creierului în cazul unor traumatisme sau leziuni cerebrale.

Ce simptome indică necesitatea unui electroencefalograf

“Electroncefalograma poate fi necesară atunci când un pacient se confruntă cu simptome precum convulsiile, spasmele, ticurile, dureri de cap sau probleme de memorie. Stările de leşin, pierderea cunoştinţei, mişcările involuntare ale membrelor în stare de veghe sau în somn, tulburările de somn, stările de confuzie sau tulburările de personalitate pot şi ele indica nevoia de a apel la encefalograf”, transmit medicii de la Centrul Medical Speranţa din Craiova, unde această procedură se realizează la cabinetul de neurologie.

EEG-ul poate ajuta la diagnosticarea a numeroase alte afecțiuni neurologice decât cele menţionate anterior, cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson, migrenele sau tulburările neuropsihiatrice.

Cum ne pregătim pentru electroencefalogramă şi cum decurge investigaţia

Electroencefalograma (EEG) este o procedură medicală esențială care înregistrează activitatea electrică a creierului.

Investigaţia se efectuează prin plasarea unor electrozi pe suprafața capului. Electrozii sunt conectați la un aparat, Electroencefalograf, care înregistrează activitatea electrică a creierului. Activitatea electrică este reprezentată grafic pe monitorul conectat la aparat.

“Procedura este nedureroasă și neinvazivă şi durează între 20 și 60 de minute”, explică specialiştii Clinicii Speranţa Craiova, unde pacienţii au acces la această investigaţie imagistică.

Pentru ca examinarea să decurgă eficient, pacientul nu trebuie să folosească produse pentru aranjarea părului. Acesta trebuie să fie curat, proaspăt spălat, pentru ca electrozii să fie lipiţi de pielea scalpului. Ei înregistrează şi măsoară semnalele electrice generate de neuroni în creier.

Pentru programări la Dr. Ene Laurențiu, medic primar neurolog cu competența electroencefalogramă, pacienţii pot lua legătura cu echipa Centrului Speranţa la numărul 0771493887.

Cele două clinici Speranţa se află pe Strada Înfrățirii , la nr. 16 şi nr. 17, Craiova.

Detalii pe www.clinicasperanta.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS