COMUNICAT FINALIZARE PROIECT
Algoritm de diagnostic si management al disfunctiei cardiace la pacientii oncologici / DIONCO
COD SMIS 156442
GABRIELA CLINIC SRL, cu sediul în Craiova, Str. Infratirii nr. 16, Ap 2, judetul Dolj a derulat, începând cu data de 24.03.2023, proiectul „ Algoritm de diagnostic si management al disfunctiei cardiace la pacientii oncologici / DIONCO”, cod SMIS 156442, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 14/1.2.1 PTI ap.2 446/3901 din 24.03.2023 încheiat cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Competitivitate (POC) 2014-2020 si Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
Partener: UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA
Valoarea totală a proiectului este de 5.074.318,89 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 3.742.387,75 lei.
Proiectul se implementează în Municipiul Craiova, Strada ŞTIINŢEI, Nr. 2A pe o durată de 11 luni, respectiv pana la 31.12.2023..
Obiectivul general al proiectului a fost de a dezvolta in perioada de implementare prin activitatile de cercetare industriala si dezvoltare experimentala un serviciu inovativ de screening si diagnostic precoce al difunctiei miocardice asociata terapiei cancerului, ce are la baza rezultatele activitatii de cercetare realizate in cadrul tezei de doctorat a directorului de proiect cu titlul ,,DIAGNOSTICUL PRECOCE AL DISFUNCTIEI MIOCARDICE ASOCIATA TERAPIEI CANCERULUI PRIN UTILIZAREA ECOCARDIOGRAFIEI 2D, 3D SI SPECKLE TRACKING”. Actualmente, la nivel international sau national nu exista un protocol standard de diagnostic precoce al difunctiei miocardice asociata terapiei cancerului si nici un protocol de screening pentru aceste afectiuni, care determina o evolutie negativa a pacientului in tratamentul oncologic fie agravarea afectiunilor cardiace pana la deces sau prin incetarea tratamentului oncologic.
Metodele actuale de diagnostic implica parcurgerea pacientului a mai multor protocoale a diferitelor specialitati dar si costuri ridicate generate de fiecare vizita la medicul specialist culminand cu reducerea motivatiei pacientului in urmarirea si tratarea eventualului diagnostic. Fiecare din specilitatile ce intervine in cazul unei afectiuni miocardice a pacientului sub tratament oncologic ofera tratamente specifice generale fara a particulariza in mod specific, pe baza unui protocol unitar, a disfunctiei miocardice asociate terapiei cancerului.
Prezentul proiect a dezvoltat, exact, definirea unui protocol unitar standard in diagnosticarea disfunctiei miocardice asociate terapiei cancerului in colaborare cu o institutie de cercetare.
Indeplinirea obiectivului general al proiectului determinat amploarea activitatilor de cercetare-dezvoltare-inovare la nivelul intreprinderii, situand Gabriela Clinic SRL pe piata medicala din Oltenia ca o intreprindere inovativa, si a contribuit astfel la cresterea ponderii intreprinderilor inovative in Romania comparativ cu media UE. Cresterea valorii cheltuielilor cu CD si finalitatea pozitiva din punct de vedere economic a acestora (concretizata in cresterea competitivitatii firmei pe piata medicala prin prestarea catre pacienti a unui serviciu inovativ) a contribuit la atingerea obiectivului general al POC prin Actiunea Stimularea cererii întreprinderilor pentru inovare prin proiecte de CDI derulate de întreprinderi individual sau în parteneriat cu institutele de CD si universitati, în scopul inovarii de procese si de produse în sectoarele economice care prezinta potential de crestere – ,,Cresterea investitiilor private în CDI”.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. S-a realizat Achizitia serviciilor de audit, management si informare si publicitate pentru implementarea corecta a proiectului pana la sfarsitul perioadei de implementare.
2. S-a realizat Achizitionarea a 1 echipament cu specific medical in termen de 12 luni de la demararea proiectului, necesar pentru prestarea noului serviciu inovativ de screening si diagnoza precoce al disfunctiei miocardice asociata terapiei cancerului.
3. Au fost realizate 6 activitati de dezvoltare experimentala impreuna cu partenerul institutie de cercetare pana la finalul perioadei de implementare.
In urma implementarii proiectului s-a obtinut un serviciu inovativ de screening si diagnoza precoce al disfunctiei miocardice asociata terapiei cancerului, a fost achizitionat 1 echipament medical, serviciul inovativ de screening si diagnoza precoce al disfunctiei miocardice asociata terapiei cancerului a fost testat pe un numar de 50 de pacienți si s-au indeplinit toti indicatorii si obiectivele asumate prin proiect.
Impactul proiectului este unul pozitiv prin crearea unui serviciu inovativ de screening si diagnoza precoce al disfunctiei miocardice asociata terapiei cancerului.
Proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate (POC).
Date de contact:
Nume persoană contact: POPA RADU TEODORU – administrator
Institutie: GABRIELA CLINIC S.R.L.
Telefon 0731309801, Fax -, e-mail: [email protected]