7.3 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCea mai nouă atracție a Olteniei: Cum redefinesc cazinourile locurile de divertisment

Cea mai nouă atracție a Olteniei: Cum redefinesc cazinourile locurile de divertisment

În Oltenia, primele cazinouri au apărut în perioada interbelică și era total diferite de cele de astăzi. Pe măsură ce jocurile de noroc deveneau tot mai populare în Europa, acestea au ajuns și în zona Olteniei. Pentru început acestea au fost localizate în orașe importante, precum Craiova, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea. 

Cazinourile din acea perioadă erau însă dedicate în special elitei societății. Atmosfera din cadrul acestora era elegantă și sofisticată. Oamenii se adunau la cazinouri pentru a socializa și pentru a-și petrece timpul liber, dar și pentru a accesa jocuri de noroc precum blackjack, ruletă și poker. 

În prezent, situația este mult schimbată însă. Cazinourile și-au pierdut din eleganța și luxul de pe vremuri și acum sunt accesibile oricăror persoane au împlinit deja vârsta de 18 ani. 

Cu toate acestea, cazinourile online remodelează piața de divertisment în Oltenia, dar nu numai. Piața jocurilor de noroc este pe cale să fie redefinită odată cu adoptarea legii prin care jocurile de păcănele sunt interzise în localitățile sub 15.000 de locuitori. 

O alternativă, care prinde tot mai mult teren, este reprezentată de cazinourile online. În situația dată, este de așteptat ca numărul de utilizatori care vor alege să acceseze jocurile de noroc online să fie tot mai mare, împinși din spate de noua lege care le-a îngrădit accesul la cazinouri fizice.

Utilizatori atrași cu bonusuri fără depunere

Operatorii cazinourilor online încearcă să profite de situația din România și să atragă utilizatorii către propriile platforme. Pe o piață competitivă cum este cea din țara noastră, cazinourile apelează des la bonusuri fara depunere și alte oferte asemănătoare pentru a atrage jucători, dar și pentru a-și fideliza utilizatorii curenți. 

Astfel, nu este ceva surprinzător să întâlnești bonusuri fără depunere la cazinouri românești. Din contră, acestea sunt mai prezente și datorită faptului că jucătorii pur și simplu le adoră. 

Un bonus fara depunere poate fi accesat fără să fie nevoie să depozitezi bani sau să pariezi fonduri proprii. Primești rotiri gratuite sau bani sub forma unui bonus fara depunere dacă îndeplinești condițiile expuse în termeni și condiții. 
Impact turistic și economic 
Acestea sunt două aspecte care rar sunt luate în calcul atunci când discutăm despre jocurile de noroc. Totuși, cazinourile fizice au o influență majoră asupra ambelor. 

Din punct de vedere turistic, este bine știu că sunt o mulțime de jucători care aleg să călătorească mii de kilometri pentru a putea juca în cele mai faimoase cazinouri din lume. 
Cazinourile pot fi astfel o sursă importantă de atragere turiști, atât din țară, cât și din străinătate.

Din punct de vedere economic, jocurile de noroc sunt o sursă importantă de venit pentru bugetele locale și naționale. Taxele pe care operatorii de jocuri de noroc le plătesc reprezintă cea mai mare parte din veniturile. 

În plus, pe lângă acestea, cazinourile fizice generează locuri de muncă. Pe salariile oferite sunt aplicate noi taxe și impozite, care iarăși contribuie la bugetul local și național. 

O dezvoltare sănătoasă a cazinourilor fizice poate duce la o creștere considerabilă a veniturilor fiscale și la stimularea dezvoltării economice pe regiuni.

Provocări în industria jocurilor de noroc

Nu toate lucrurile sunt „roz” în această industrie a jocurilor de noroc. Pe de-o parte există concurența acerbă prin care operatorii încearcă să atragă cât mai mulți utilizatori. Pe de altă parte, cazinourile se „luptă” cu reglementările tot mai riguroase și cu taxe și impozite crescute. 

Una dintre ultimele lovituri încasate de operatorii jocurilor de noroc este legea care interzice jocurile de păcănele în localitățile sub 15.000 de locuitori

O mulțime de localități din Oltenia sunt afectate în mod direct de această modificare legislativă. În majoritatea localităților sub 15.000 de locuitori, jocurile de noroc erau principala sursă de divertisment. Modificarea îi va obliga însă pe locuitorii din aceste zone să parcurgă distanțe mari până la cel mai apropiat cazinou fizic. 

Din punct de vedere al reglementărilor legale, piața jocurilor de noroc din România funcționează sub o serie de reglementări stricte. Operatorii care nu le îndeplinesc nu li se permite să-și desfășoare activitatea. Pentru a putea opera legal în România, un operator trebuie să aplice pentru o licență oferită de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).
În concluzie, operatorii de cazinouri depun eforturi considerabile pentru a-și putea menține activitatea într-o piață competitivă cum este cea din România. Cazinourile fizice au fost și vor fi în continuare surse importante de venituri pentru economia unui stat și pot deveni în timp și atracții importante pentru turiști și jucători din toată lumea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS