23.4 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajTrenduri 2024: ce pantaloni scurți poartă bărbații vara aceasta?

Trenduri 2024: ce pantaloni scurți poartă bărbații vara aceasta?

Vorbim astăzi despre pantaloni scurți bărbați, o piesă vestimentară ale cărei origini pot fi urmărite până în secolul al XIX-lea, când erau cunoscuți sub numele de „knickers”. Etichetați pe nedrept de unii ca fiind o piesă de îmbrăcăminte destinată exclusiv pentru leneveală, conform codurilor societății noastre, trebuie să remarcăm că este totuși posibil să fii elegant purtând această piesă pe afara. Cu condiția să alegeți bine!

Pantaloni scurți bărbați: un pic de istorie

Astăzi, pantalonii scurți sunt atât de strâns asociați cu vacanța și relaxarea, încât aproape că uităm că, la origine, au fost piesa emblematică a aristocrației. Ce-i drept, a purta pantaloni scurți bărbați însemna adoptarea unui look chic și distins, iar la vremea respectivă, acest lucru oferea mai multă eleganță decât pantalonii lungi. În secolul următor, începând cu anii 1900, această piesă vestimentară, care avea să devină definitiv cunoscută sub numele de „pantaloni scurți”, a lăsat treptat aristocrația în urmă și a devenit ținuta sportivă de referință. Dar nu doar sportivii îi purtau, deoarece pantalonii scurți au devenit uniforme școlare obligatorii în toate anotimpurile.

Apoi, încetul cu încetul, acești pantaloni bărbați au fost purtați de o proporție mai mare de populație. La acea vreme, pantalonii scurți erau văzuți doar ca un articol vestimentar practic și confortabil, dar aveau să invadeze orașele și să își facă intrarea în lumea modei.

Pantaloni scurți bărbați: cum și unde îi purtăm?

Pantalonii scurți au de obicei o lungime până la jumătatea coapsei, deci s-ar părea că acești pantaloni bărbați sunt mai greu de purtat într-un mediu așa-zis profesional. Cel puțin, conform codurilor și obiceiurilor care există în prezent în România și nu numai. Acestea fiind spuse, în afara locului de muncă, toate gusturile sunt satisfăcute și există ceva pentru toată lumea! Principala regulă este de a evita pantalonii scurți prea scurți. Ceea ce înțelegem prin pantaloni scurți prea scurți sunt pantalonii scurți care ajung mai sus de jumătatea coapsei, aproape ca niște boxeri!

Ce materiale ar trebui să alegeți pentru pantalonii scurți?

În mod clasic, dacă excludem pantalonii scurți de baie, există 4 mari categorii de pantaloni scurți bărbați: pantaloni scurți chino, pantaloni scurți cargo, pantaloni scurți relaxați și pantaloni scurți din denim. Toate aceste modele sunt confecționate dintr-o varietate de materiale: bumbac, in, mătase, poliester și denim. Iar unele dintre ele au caracteristici comune: un nasture sau cordon de strângere, buzunare laterale și în spate.

Bumbac

Deși un anumit număr de pantaloni scurți sunt confecționați din bumbac 100%, care este una dintre cele mai răspândite materii prime textile din lume, de cele mai multe ori aceste alte materiale sunt combinate. A opta pentru pantaloni bărbați care combină bumbacul și inul, sau bumbacul și mătasea, înseamnă a alege să combini rezistența, durabilitatea și respirabilitatea. În mod logic, pantalonii se poartă cel mai bine în cele mai calde luni ale anului, între mai și septembrie, în funcție de regiune, așa că este esențial să optați pentru materiale practice, care nu rețin mirosurile cauzate de transpirație.

Poliester

Avantajele poliesterului sunt ușurința sa extremă, moliciunea, fluiditatea și faptul că se încrețește foarte puțin. Ușor de întreținut, pantalonii scurți din poliester sunt adesea cei mai avantajoși din punct de vedere al prețului. Datorită caracteristicilor sale, poliesterul este adesea utilizat pentru pantaloni scurți de sport sau pentru costume de baie, mai degrabă decât pentru pantaloni scurți de zi cu zi.

Denim

Denimul este peste tot! Ne gândim în primul rând la faimoșii blugi și jachete din denim, dar denimul este folosit și la pantaloni scurți, într-o măsură mai mică. Pantalonii scurți din denim se potrivesc foarte bine celor care doresc să aibă un aspect relaxat și să adopte un look street-wear.

Ce modele, tăieturi și culori să alegeți pentru acești pantaloni bărbați?

Așa cum am spus mai devreme, există trei tipuri principale de pantaloni scurți, pe lângă pantalonii scurți din denim: pantaloni scurți chino, pantaloni scurți cargo și pantaloni scurți relaxați. Toate aceste modele au tăieturi diferite, de la cele mai mulate la cele mai lejere. La fel ca și pantalonii lungi, pantalonii scurți sunt disponibili într-o varietate de culori.

Pentru a nu face o greșeală, puteți alege culori clasice. Printre acestea se numără bej, kaki, albastru marin și negru.

Unde puteți găsi pantaloni scurți de calitate?

Indiferent de destinație, versatilitatea este cuvântul cheie când vine vorba de alegerea pantalonilor de bărbați. Pentru zilele petrecute la plajă, pantalonii ușori și cu uscare rapidă sunt ideali. Pentru drumeții, unde confortul și reparabilitatea materialului sunt esențiale, o pereche de pantaloni Nike se remarcă prin tehnologia avansată și designul ergonomic.

Acești pantaloni Nike sunt exemplul perfect al acestei combinații, oferind nu doar un aspect modern, dar și caracteristici tehnice care asigură confort maxim. Inspirându-ne din pop culture, nu putem să nu amintim de seriale și filme precum „Stranger Things” sau „Outer Banks”, care au readus în atenție stilurile retro, perfect integrate în ținutele de vară.

În concluzie, investiția în pantaloni de calitate este esențială pentru a face față zilelor toride ale verii 2024. Pantalonii scurți de top, cum sunt niște pantaloni Nike, oferă nu doar confort și funcționalitate, dar și un statement de stil, rezonând perfect cu tendințele actuale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS