32.8 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajChef Andrei Voica are grijă de alimentația jucătorilor Naționalei de fotbal a României, cu sprijinul PENNY

Chef Andrei Voica are grijă de alimentația jucătorilor Naționalei de fotbal a României, cu sprijinul PENNY

Cunoscutul și apreciatul chef bucătar Andrei Voica, originar din Craiova, are grijă de alimentația jucătorilor naționalei printr-un parteneriat cu PENNY, furnizorul de produse proaspete al tuturor echipelor naționale de fotbal ale României.

Calitatea și prospețimea produselor PENNY, selectate cu atenție de Andrei Voica pentru echipa națională, se traduc în rețete realizate special de acesta pentru echipă, fiind adaptate pentru profilul sportivilor de performanță.

Produsele proaspete asigurate de PENNY pentru alimentația jucătorilor din echipele naționale de fotbal ale României sunt perfecte pentru regimul echilibrat și sănătos necesar pentru performanța sportivă. Vorbim despre fructe si legume, lactate și brânzeturi, carne proaspătă și produse de brutărie de cea mai bună calitate”, spune chef Andrei Voica. Acesta subliniază importanța unui meniu diversificat care să asigure aportul de energie necesar eforturilor unui sportiv de performanță, care să includă atât fibre și alimente cu conținut nutrițional ridicat, cât și o gamă cât mai largă de fructe și legume.

Chef Andrei Voica spune că rapiditatea în execuție a preparatelor proaspete este unul dintre atuurile sale, adaptând ușor rețete și echilibrând proteinele și carbohidrații pentru formula perfectă a gustului, dar și pentru o alimentație sănătoasă.

Acesta a răspuns la câteva întrebări legate de secretele preparatelor sale și de tendințele constatate în peisajul culinar din România.

Care este sursa ta de inspirație atunci când creezi rețete noi și cum te adaptezi ingredientelor pe care le ai la îndemână în mod obișnuit și, în particular, în această colaborare cu PENNY pentru naționalele de fotbal ale României?

Chef Andrei Voica: Cred că sursa mea de inspirație provine din experiența internațională pe care am acumulat-o, mai ales experiența câștigată în timpul în care am lucrat într-o bucătărie spaniolă. Îmi place mult și bucătăria asiatică. În general, dar și pentru colaborarea cu PENNY, care pune în prim plan alimentația sănătoasă și echilibrată necesară unui jucător de fotbal de perfomanță, cred că rapiditatea în execuție a preparatelor proaspete mă reprezintă și îmi este ușor să să adaptez rețete diversificate, echilibrând proteinele și carbohidrații. Bineînțeles, cu ajutorul ingredientelor proaspete și de calitate.

Le poți împărtăși cititorilor noștri o rețetă specială sau un truc culinar pentru a transforma o cină obișnuită într-o experiență gourmet?

Chef Andrei Voica: Sigur că da! Somonul marinat în soya sos și sweet chilli, caramelizat la cuptor, este unul dintre cele mai vânate preparate și simplu de făcut. Am adăugat pașii pentru rețetă într-o postare pe Instagram – AICI.

Cum ai observat că au evoluat gusturile și preferințele culinare ale românilor în ultimii ani și ce tendințe culinare crezi că vor domina în viitor?  

Chef Andrei Voica: Cred că gusturile românilor în ultimul timp au mai evoluat din punct de vedere gastronomic. Acum românii sunt mai deschiși către varietate și diversificare de rețete internaționale. Am inceput și noi să mâncăm fructe de mare, am început să gatim un muschi de vită așa cum este recomandat, adică medium rare, ce face și digerarea să fie mult mai bună și rapidă. Cred că în viitor o să domine bucătăria mediteraneeană în preferințele românilor.

Acest articol a fost realizat cu sprijinul PENNY. sponsor principal al Echipei Nationale de fotbal a Romaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS