26.6 C
Craiova
vineri, 5 iulie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCămașa de denim: un must-have pentru orice garderoba. Cum o purtăm?

Cămașa de denim: un must-have pentru orice garderoba. Cum o purtăm?

Cămașa din denim este unul dintre cele mai purtate articole vestimentare masculine, dar despre ea se vorbește foarte rar. Această piesă esențială a vestimentației masculine poate fi găsită în aproape fiecare casă, dar, deși este foarte probabil să ai una agățată pe un umeraș în șifonier, nu este o piesă de îmbrăcăminte care să îți vină spontan în minte atunci când vorbim despre stil.

Astăzi, însă, aceste cămăși de bărbați denim se află în centrul atenției mai mut ca oricând. Această piesă de îmbrăcăminte esențială, desprinsă direct din lumea hainelor de lucru (adică a muncii manuale), este purtată de mult timp de bărbați. De la muncitorii din secolul al XIX-lea până la modelele caselor de modă de top, toți bărbații și-au însușit acest articol de îmbrăcăminte.

Cămăși de bărbați din denim: cum alegem

Pentru a găsi cămașa din denim perfectă, trebuie să ții cont de câteva lucruri. Iată care sunt elementele esențiale de care trebuie să îți aduci aminte înainte de-a alege acele cămăși pentru bărbați din denim perfecte pentru tine.

Croiul potrivit

La fel ca în cazul a tot ceea ce ține de stil și de îmbrăcăminte, potrivirea este cheia pentru a determina dacă un articol de îmbrăcăminte îți vine bine ție sau nu. Cu excepția cazului în care îți dorești cămăși de bărbați supradimensionate, nu poți da greș cu o croială clasică, în care cusătura este la nivelul umerilor (chiar la capătul claviculei), tivul se termină la câțiva centimetri sub talie, iar croiala este potrivită, fără a face cămașa să pară strâmtă.

Stilul

Deși toate aceste cămăși de bărbați au aceeași origine și au fost inițial haine de lucru, cămășile din denim sunt astăzi disponibile în mai multe categorii diferite. Cu toate acestea, ele pot fi grupate în două mari familii: cămăși în stil occidental și cămăși de bărbați în stil clasic.

Primele sunt ușor de recunoscut, având adesea gulere ascuțite, câte un buzunar pe fiecare piept cu butonieră sau adaosuri precum broderii sau franjuri. Cele clasice sunt mai simple și seamănă mai mult cu cămășile de zi cu zi, cu excepția faptului că sunt cămăși pentru bărbați confecționate din denim.

Ambele stiluri de cămașă din denim sunt populare, alegerea unuia sau altuia depinzând de modul în care te îmbraci și de context. Dacă vrei ca cămașa ta să fie o piesă de rezistență în look-ul tău, optează pentru stilul western. Pe de altă parte, dacă vrei ca ea să se integreze mai discret în stilul tău, optează pentru cămașa clasică, care poate fi purtată mai ușor cu restul hainelor tale.

Culoarea

Spre deosebire de niște cămăși pentru bărbați realizate din bumbac, cămășile din denim sunt în general disponibile într-o gamă destul de limitată de culori. Mai exact, acestea vin de obicei în albastru, negru și diverse nuanțe de gri. Deși alegerea este limitată, culoarea potrivită va depinde în mare măsură de gusturile și preferințele tale.

Amintește-ți însă că, cu cât culoarea este mai deschisă, cu atât cămașa este mai casual; invers, cu cât culoarea este mai închisă, cu atât cămașa este mai elegantă (ținând cont de faptul că aceasta este, totuși, o cămașă din denim, deci nu este o cămașă formală).

Poți purta cămăși pentru bărbați din denim cu o pereche de blugi de bărbați? Sigur că da!

De câteva sezoane încoace, look-ul total denim revine în actualitate, ca un tribut adus anilor ’80 și ’90, care au ridicat cămașa din denim la statutul de cult.

Dacă vrei să folosești denimul în toate formele sale, ai două opțiuni. Poți opta pentru un efect uniform, alegând o cămașă și blugi pentru bărbați în aceeași nuanță. Pe de altă parte, dacă ești un fan al look-ului streetwear, optează pentru o cămașă din denim de culoare albastru mediu purtată ca un overshirt deschis peste un tricou, cu blugi de bărbați largi în aceeași nuanță și adidași. Pe de altă parte, cu o cămașă neagră și o pereche de blugi de bărbați slim în aceeași culoare, poți crea un look rock.

Nu uita că cel mai important în orice look este să te asiguri că perechea ta de blugi de bărbați este confortabilă și îți vine bine. Decide cu atenție ce ți se potrivește ție și tipului tău de corp!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS