28.4 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum îți păstrezi mintea clară când joci la pariuri

Cum îți păstrezi mintea clară când joci la pariuri

Cazinourile online s-au răspândit atât de mult în perioada contemporană încât este imposibil să nu fi auzit de cel puțin un nume din domeniu sau să cunoști jocurile principale de noroc. Pentru unii, cazinourile virtuale reprezintă o modalitate de distracție și petrecere a timpului liber. Într-adevăr, jocurile de noroc oferă amuzament, adrenalină, emoții intense și, uneori, câștiguri financiare.

Site-urile de jocuri de noroc sunt complexe, pun la dispoziția utilizatorilor promoții, tranzacții financiare sigure și au un portofoliu de jocuri foarte competitive din punct de vedere tehnic. Clienții pot juca aproape orice doresc, de la ultra cunoscutele sloturi, cu nume ca American Poker 2, până la jocuri live și pariuri din toate sporturile.

Universul jocurilor de cazino și al pariurilor sportive este captivant și odată ce ai intrat în joc este dificil să te desprinzi de ecranul dispozitivului pe care ești conectat. Imaginile, sunetele și ideea câștigului potențial sunt elemente care îți mențin atenția la cote ridicate. Iar dacă apare și un câștig, tendința este să continui să pariezi în speranța că norocul va da, din nou, peste tine. Pentru unii jucători se întâmplă la fel și atunci când se află pe o direcție constantă de pariuri pierdute. Apare ceea ce se numește urmărirea pierderilor, o acțiune deloc de dorit.

Jocurile de cazino și pariurile sportive sunt distractive atâta timp cât se mențin într-o zonă sigură, care nu implică niște cheltuieli financiare peste posibilități și nici petrecerea a prea mult timp în joc.

Orice parior are nevoie de o minte limpede atunci când joacă. Iată ce poți face pentru a te bucura de un joc responsabil și sigur:

Evitarea dependenței

Gamblingul este o activitate plăcută atâta timp cât are loc în mod responsabil. Este foarte important să știi că există un risc de dependență real atunci când joci în cazinourile online și terestre. Din fericire, se pot lua măsuri pentru a evita dependența.

Înainte să afli ce strategii poți aplica pentru a menține jocurile de noroc în limita responsabilității, iată de ce acest tip de activitate poate avea și o influență negativă asupra ta.

Dependența poate să apară deoarece jocurile de noroc pot crea un răspuns psihologic și fiziologic puternic în creier, similar altor forme de dependență. Atunci când pariezi se activează sistemul de recompensă prin eliberarea de dopamină, care este asociată cu plăcerea și recompensa. Ai și iluzia controlului atunci când pariezi, idee care îți dă senzația falsă că dacă continui să joci poți recupera pierderile sau poți câștiga mai mult.

Incertitudinea unui câștig face ca jocurile de noroc să fie foarte atractive și cu potențial de dependență.

Evitarea dependenței se poate face prin stabilirea și respectarea de limite stricte, înțelegerea riscurilor la care te expui, folosirea instrumentelor de joc responsabil oferite de cazinouri ș.a. Este crucial să îți menții o perspectivă sănătoasă asupra jocurilor de noroc și să le privești mereu ca pe o formă de divertisment și nu ca pe o sursă de venit.

Strategii

Pentru a evita instalarea dependenței te poți folosi de anumite strategii care te vor ajuta să îți păstrezi activitatea de pariere în limitele sigure.

Stabilește limite de buget

Înainte să începi jocul, stabilește-ți un buget clar pentru pariuri și nu îl depăși niciodată, chiar dacă te afli pe un trend ascendent de câștiguri sau pe unul nedorit de pierderi. Bankroll-ul tău trebuie să fie stabilit după ce ai achitat cheltuielile principale necesare vieții de zi cu zi.

Stabilește limite de timp

Pentru un joc responsabil, este necesar să te hotărăști de la început cât timp vei petrece în joc. Există riscul să pierzi noțiunea timpului, de aceea poți utiliza alarma de pe telefon pentru a-ți reaminti când să pui punct jocului.

Nu urmări recuperarea pierderilor

Atunci când pierzi, trebuie să accepți ideea și să nu încerci să recuperezi banii pierduți. O decizie de urmărire a pierderilor este similară cu dezastrul. Vei paria mai mult, vei juca condus de emoții negative, iar suma pierdută va fi din ce în ce mai mare.

Folosește instrumentele de joc responsabil

Cazinourile online îți pun la dispoziție o serie de instrumente care te ajută să joci echilibrat. Printre acestea se numără limitele de depozit, limitele de pierdere, autoexcluderea.

Învață regulile jocurilor

Pierderile vor fi mai puține și riscul de a urmări recuperarea pierderilor va fi mai mic dacă vei juca rațional, informat și cunoscând foarte bine regulamentul jocurilor. Te poți folosi pentru început de versiunile demo, care îți permit să joci gratuit.

Joacă cu mintea limpede

Niciodată nu paria dacă te afli sub influența unor substanțe care te determină să vezi totul distorsionat. O minte influențată de alcool sau droguri te poate determina să iei decizii proaste. Chiar și atunci când ești obosit poți juca extrem de prost.

Contabilizează-ți cheltuielile

Este indicat să ai o monitorizare exactă a tuturor cheltuielilor, de la banii pierduți până la cei câștigați, pierderi vs profit. Dacă observi că pariurile îți afectează în mod negativ viața, redu activitatea sau cere ajutor dacă nu te descurci singur.

Practici pozitive

Acestea se referă la tipuri de comportamente și obiceiuri care te ajută să menții jocurile de noroc ca pe activitate strict distractivă și controlată. Astfel de practici pozitive sunt stabilirea limitelor despre care ai citit mai sus, concentrarea pe amuzament și nu pe profit, pauzele regulate de la joc (după fiecare jumătate de oră poți lua o pauză de 10 minute, de exemplu).

Poți combina activitatea de pariere cu alte activități de petrecere a timpului liber care îți fac plăcere. O rupere de ritm te va determina să vezi că poți găsi bucurie și în alte tipuri de activități.

Concluzie

Doar un joc responsabil, cu mintea clară, îți va putea oferi o experiență de joc plăcută. Orice depășire a limitelor de buget și de timp trebuie să îți dea de gândit. La cel mai mic semn că viața ta este influențată negativ de jocurile de cazino, cere ajutor familiei, prietenilor, angajaților cazinoului sau specialiștilor în dependență de jocuri de noroc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS