18.4 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCumpărarea unei locuințe pentru prima dată: 7 blesteme, consecințele și leacurile lor

Cumpărarea unei locuințe pentru prima dată: 7 blesteme, consecințele și leacurile lor

Perspectiva de a cumpăra o locuință poate fi incitantă datorită libertății și liniștii de care urmează să vă bucurați. Cu toate acestea, nu vă lăsați purtați de entuziasm și nu vă lăsați orbiți de unele probleme care v-ar putea cauza multe probleme financiare viitoare.

Spre deosebire de decizia de a obține un imprumut nebancar pentru a vă scoate dintr-o problemă temporară, cumpărarea unei case necesită o analiză mai profundă, deoarece această alegere are multe implicații pe termen lung.

Această postare expune cele mai importante șapte blesteme, plus consecințele și leacurile lor, de care ar trebui să se ferească toți cei care cumpără pentru prima dată. Continuați să citiți pentru a evita aceste gafe și pentru a profita la maximum de această decizie înțeleaptă de a deveni proprietar de casă.

1. Obținerea unei case înainte de a aplica pentru o ipotecă

Unii proprietari debutanți fac această gafă. Ei încep să angajeze vânzători de proprietăți pentru a căuta case înainte de a obține aprobări pentru ipotecă. Deși această greșeală nu este penală, majoritatea agenților imobiliari nu vă vor lua în serios pentru că au impresia că le irosiți timpul.

Consecințe. Comiterea acestei greșeli vă pune într-o situație delicată, deoarece casa care v-ar fi plăcut poate ajunge pe piață înainte de a vă consulta creditorul. În plus, s-ar putea să vă pierdeți timpul căutând o casă pe care nu v-o puteți permite.

Leacuri. Cum vindeci acest blestem? Asigurându-vă că aveți o preaprobare ipotecară subscrisă. În acest fel, toți vânzătorii te vor vedea ca pe o perspectivă serioasă și își vor investi cel mai bun timp în căutarea casei tale.

2. Grăbirea procesului

Cu excepția cazului în care sunteți fără adăpost sau riscați să deveniți astfel, nu grăbiți procesul. Achiziționarea unei locuințe este complexă, mai ales atunci când doriți să o cumpărați pe baza unui credit ipotecar. Grăbirea achiziției vă poate costa scump pentru că s-ar putea să nu vă planificați la timp. Pregătirea neadecvată vă poate orbi în fața unor capcane evidente pe care le-ați fi putut vedea și evita.

Consecințe. În primul rând, grăbirea procesului înseamnă că s-ar putea să nu economisiți suficienți bani pentru a face un avans și cheltuieli de închidere. În al doilea rând, grăbirea încheierii ar putea să vă priveze de timpul necesar pentru a aborda elementele din raportul dvs. de credit care v-ar putea împiedica să obțineți condiții de împrumut favorabile.

Leacuri. Puteți remedia această greșeală prin planificarea calendarului cu cel puțin un an înainte. Amintiți-vă că s-ar putea să aveți nevoie de luni sau ani pentru a repara situația scăzută a creditului dacă doriți să vă cumpărați casa cu ajutorul unui împrumut. De asemenea, trebuie să vă îmbunătățiți scorul de credit și să plătiți depozitul înainte de a încheia afacerea.

3. Să fii prea emotiv

Este în regulă să te emoționezi când îți dai afară proprietarul? Categoric da! Cu toate acestea, nu lăsați emoțiile să vă controleze deciziile. Această decizie trebuie analizată cu atenție în fiecare etapă, deoarece are multe implicații pe termen lung pentru finanțele tale personale și familiale. Nu lăsați emoțiile să vă orbească cu privire la obiectivele financiare pe termen lung și la limitele bugetare.

Consecințe. A fi prea emotiv și a permite emoțiilor să vă ghideze deciziile vă poate cauza multe gafe financiare costisitoare. De exemplu, ați putea ajunge să cumpărați o casă prea scumpă și să vă depășiți bugetul, doar pentru a ajunge în dificultăți financiare inutile din cauza datoriilor.

Leacuri. Îndepărtează emoțiile de pe scaunul șoferului și lasă-ți capul să conducă parcul. De asemenea, nu te abate de la bugetul tău.

4. Monopolizarea unui creditor

Știm că creditorii sunt parteneri esențiali atunci când doriți să cumpărați o casă folosind un credit ipotecar. Cu toate acestea, nu oferiți niciunui creditor un avantaj monopolist și mulțumiți-vă cu oferta lor înainte de a o compara cu alți doi sau trei concurenți.

Consecințe. Trebuie să comparați ofertele ipotecare pentru a evita să încheiați o afacere proastă și să suportați rate ridicate ale dobânzii.

Leacuri. Puteți vindeca acest blestem comparând cel puțin trei finanțatori. Ar fi prudent să obțineți ofertele în aceeași zi sau săptămână, deoarece ratele ipotecare sunt dinamice. Nu uitați să luați în considerare receptivitatea, flexibilitatea și calitatea serviciilor pentru clienți ale unui creditor atunci când alegeți un finanțator.

5. Epuizarea economiilor dvs.

Indiferent cât de disperat doriți să deveniți propriul proprietar, nu vă epuizați niciodată economiile pentru a plăti costurile de închidere și avansul. Nu uitați, veți avea încă o viață de trăit după ce vă mutați în noua casă. Toate posibilele urgențe de viață pentru care aveți nevoie de un fond de urgență nu vă vor scuti doar pentru că ați cumpărat o casă!

Consecințe. Ai putea risca să trăiești la limită atunci când îți epuizezi economiile. Acest risc inutil vă poate expune la datorii inutile în timpul situațiilor de urgență.

Remedii. Nu vă retrageți economiile sub minimul de trei luni. Lăsați suficiente economii pentru a vă ține pe dvs. și pe familia dvs. cel puțin trei luni.

6. Extinderea excesivă a bugetului dvs.

Da, cumpărarea unei locuințe este o investiție pe termen lung. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă facă să vă suprasolicitați bugetul și să intrați în datorii inutile. Amintiți-vă, aveți o altă datorie de plătit pentru următorii 15 până la 30 de ani. De ce ar trebui să faceți alte datorii inutile?

Consecințe. Extinderea excesivă a bugetului pentru a deține o locuință vă poate expune executării silite dacă intrați în perioade financiare dificile. Această gafă vă va priva de suficiente finanțe în bugetul lunar pentru a vă ocupa de alte cheltuieli personale sau familiale.

Leacuri. Puteți depăși această gafă concentrându-vă pe suma lunară pe care o puteți plăti în mod convenabil, în loc de ceea ce vă puteți califica. Amintiți-vă, vă puteți califica pentru un împrumut de 250.000 de euro, dar totuși să aveți dificultăți de rambursare pe termen lung.

7. Așteptarea unui avans pentru prea mult timp

Am vorbit despre a lua procesul încet pentru a evita unele gafe costisitoare. Reversul medaliei este că nu ar trebui să mergeți nici prea încet. Majoritatea celor care cumpără pentru prima dată presupun că trebuie să strângă un avans de 20% înainte de a cumpăra o casă. Adevărul este că nu trebuie să așteptați această sumă, deoarece mulți cumpărători plătesc încă un avans de doar 8%.

Consecințe. Așteptarea pentru a ridica avansul de 20% poate dura mai mult decât vă așteptați. De asemenea, această întârziere ar putea interfera cu capacitatea dumneavoastră de a vă îndeplini alte obiective financiare. Aceste obiective ar putea fi creșterea fondului de urgență sau optimizarea economiilor pentru pensie.

Leacuri. Puteți vindeca acest blestem luând în considerare alte opțiuni de finanțare care necesită un avans de doar 3%, atâta timp cât situația dvs. de credit este sănătoasă. În plus, unele forme de împrumut vă permit să obțineți un credit ipotecar fără un avans.

Concluzie

Iată cele șapte blesteme pe care le suferă cumpărătorii de locuințe pentru prima dată. Am discutat, de asemenea, despre consecințele și leacurile acestora pentru a vă ajuta să evitați aceste păcate de moarte. Mingea este în terenul dvs. să le luați în considerare și să luați o decizie de cumpărare sigură, în cunoștință de cauză, care să vă ofere valoare pe termen lung pentru banii dvs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS