6.2 C
Craiova
marți, 24 decembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajIsoterm - firmă de izolații din București lider în inovații pentru un confort termic optim în orice sezon

Isoterm – firmă de izolații din București lider în inovații pentru un confort termic optim în orice sezon

Cu fiecare an ce trece, tehnologiile din aria construcțiilor evoluează, devenind din ce în ce mai eficiente, mai accesibile și mai adaptate diferitelor nevoi. Este și cazul nișei de izolații termice, unde Isoterm, o firmă de izolații din București, are drept slogan însăși evoluția în izolații.

Mai avem nevoie de izolații termice? Da!

Chiar dacă în prezent asistăm la o perturbare a regimului de temperaturi și precipitații conform datei din calendar, cele patru anotimpuri rămân mai mult sau mai puțin aceleași, manifestând cel puțin câte un episod meteorologic specific: caniculă vara și ger iarna. Astfel, nevoile de izolare termică rămân aceleași în mare măsură, motiv pentru care inovația continuă în acest sens.

Noi și noi tehnologii și soluții în domeniu

Izolațiile din spumă poliuretanică, cele cu aerogel, panourile vidate ori cele bicompozite sunt tehnologii mai noi de izolare termică, fiecare având un specific ce se regăsește imediat mai jos.

Aerogelul singur nu are proprietăți izolatoare, așa că, pentru a putea fi utilizat în acest scop, se prelucrează alături de fibre de polistiren sau de vată minerală ori silicon. Astfel, se obțin plăci sau rulouri caracterizate de un coeficient de conductivitate termică (unde valorile cele mai mici implică cea mai mare eficiență) cuprins între 0,013 – 0,020 W/mK. Totuși, costul implicat este unul ridicat.

Mai multe detalii puteți găsi în acest articol.

Panourile vidate pentru izolare se folosesc de vidul din mijloc pentru a ajunge la un coeficient de conductivitate termică de doar 0,003 – 0,008 W/mK! Cu toate acestea, au un neajuns structural destul de mare: nu suportă șocuri mecanice – nici lovituri, nici înțepări. Din această cauză, obligatoria manoperă este costisitoare, dincolo de costul destul de ridicat al panourilor în sine.

Panourile bicompozite sunt panouri termoizolante constituite din fibre de cânepă ori de vată minerală în amestec cu rășina. Combinația crește mult rezistența mecanică și capacitatea de izolare fonică, iar coeficientul specific izolării termice este de 0,038 – 0,045 W/mK. Costul izolațiilor cu panouri bicompozite este, însă, unul destul de ridicat.

Spuma poliuretanică – parte din avangardă

Spuma poliuretanică, ce are deja câțiva ani pe piața din România, totuși făcând parte din tehnologiile moderne de izolare, oferă două aspecte specifice: nu se montează, ci se aplică prin pulverizare, în strat uniform, omogen și fără cute, muchii ori îmbinări, inclusiv fără necesitatea unor suporturi de aplicare. Celălalt aspect specific este faptul că pot rezulta două variante: cu celulă deschisă și cu celulă închisă, aceasta din urmă având avantaje de top și un coeficient de conductivitate termică de circa 0.021 W/mK.

Însă costul implicat pentru izolarea cu spumă poliuretanică este unul accesibil, cu toate că, la fel ca în celelalte cazuri, implică echipe specializate care să ducă la bun sfârșit o asemenea lucrare de izolare. În plus, spuma izolatoare poartă și rol de hidroizolație, dar și rol de izolație fonică – depinde de variantă și de alte câteva cerințe. Aici poate detalia Isoterm, firma de izolații din București care își asumă (și care realizează) evoluția în izolații.

Iată cum au fost gândite noi produse izolatoare obținute pe baza clasicelor materiale cu caracter izolator și iată cum spuma poliuretanică nu are nevoie de această reinterpretare. Deși au fost obținute valori mai bune pentru acel coeficient, nu este nici pe departe singurul criteriu care stabilește titulatura de cel mai bun material. Pe lângă acesta, contează atât prețul, cât și costul cu manopera; contează dacă se potrivește imobilului de izolat termic sau preferințelor persoanei beneficiare. Nu în ultimul rând, contează în ce măsură materialul respectiv poate izola și altfel decât termic (adică hidro și/sau fonic).

Invenții sunt multe și este bine că apar, dar în cele din urmă tot cele mai folositoare dintre ele ajung să fie adoptate pe scară largă.

Citește și: Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS