13.4 C
Craiova
joi, 17 aprilie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj4 preparate de pește perfecte pentru primăvară

4 preparate de pește perfecte pentru primăvară

Dacă vă numărați printre pasionații de culinar și vă doriți ca în această primăvară să vă impresionați toată familia cu mâncărurile pregătite, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne dorim să vă sărim în ajutor prin a vă enumera 4 rețete perfecte pentru acest sezon, fresh și pline de vitamine. Este vorba despre preparatele cu pește, desigur. Versatilitatea cărnii și vitaminele pe care le conține sunt doar câteva dintre beneficiile aduse de consumarea sa. De aici și nevoia de a vă arăta câteva rețete: în speranța că vă vom convinge de utilitatea ei și că vă vom inspira să creați cele mai gustoase preparate. La final, tot ce vă mai rămâne de făcut este să vă puneți cu toții la masă și să vă bucurați împreună de aromele apetisante din farfurie. Vă garantăm că vă veți satisface toți membrii familiei. Deci, dacă vă doriți să aflați despre ce este vorba, atunci citiți în continuare.

Nici nu mai stăm pe gânduri și începem cu primul preparat. Este vorba despre păstrăvul la grătar cu unt și mirodenii. Această rețetă este perfectă pentru una sau două persoane. Deci, se va putea combina bine cu alte preparate sau garnituri, pentru întreaga familie. Tot ce aveți nevoie sunt doi pești întregi, puțin unt nesărat, la temperatura camerei, zeama și coaja de la o lămâie, pătrunjel tocat după gust și condimente, desigur. Iar prepararea este foarte ușoară. Doar porniți grătarul și lăsați-l să se încingă, timp în care pregătiți păstrăvul. Într-un bol, amestecați untul la temperatura camerei cu lămâia, pătrunjelul și condimentele. Ungeți carnea atât la interior cât și la exterior cu mixtura obținută și apoi lăsați pe grătar câteva minute, pe ambele părți, până la rumenirea perfectă. Indiciul cheie este ca preparatul obținut să se desprindă ușor cu furculița. Atunci știți că are textura potrivită pentru o masă de succes. Serviți alături de legume coapte la grătar sau orez și gata! Ați obținut o rețetă fresh și ușoară.

Cea de-a doua rețetă de primăvară are icrele în prim plan. Pe acestea le puteți face să strălucească dacă le mâncați pe pâine toast, cu avocado și ridichi. Ingredientele de care aveți nevoie sunt pâine în stil baghetă, icrele de pește favorite, avocado și ridichi, bineînțeles și puțin mărar, după gust. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați pâinea oblic și să prăjiți feliile în unt sau puțin ulei de măsline. Apoi, întindeți avocadoul pe ele, în cantitatea dorită și presărați puțină sare, după gust. Deasupra, așezați feliile subțiri de ridichi alături de icrele favorite și garnisiți cu mărar, pentru efect. Acest preparat ușor poate fi savurat atât acasă, alături de cei dragi, cât și la picnic cu prietenii. Decizia rămâne la latitudinea dumneavoastră.

Trecem mai departe și ajungem la cea de-a treia rețetă. Acum este vorba despre codul la tigaie. Acest pește versatil poate fi gătit în orice mod. Însă, la tigaie va ieși cu adevărat fabulos. Ingredientele necesare sunt după cum urmează: două fileuri de cod, puțin ulei de măsline, usturoi mărunțit și câteva mânuțe de spanac. Acesta din urmă este pentru garnitura dumneavoastră. Însă, ca să fie și pe placul celor mici, aflați că mai puteți combina rețeta și cu o garnitură de cartofi natur. Totul depinde de preferințele familiei. Ce aveți de făcut? Încingeți uleiul de măsline în tigaie, condimentați fileurile după gust și lăsați-le la rumenit câteva minute, până devin aurii. Apoi, în aceeași tigaie, după ce scoateți codul, adăugați spanacul și usturoiul mărunțit și așteptați până ce se coace și acesta. Serviți pe pat de spanac sau alături de cartofii natur, după cum vă spuneam mai devreme. Cu siguranță vă veți bucura cu toții de aromele obținute.

Nu în ultimul rând, iată-ne ajunși și la cea de-a patra rețetă din articolul de azi. Ultimul pește vedetă este bibanul de mare. Acesta poate fi servit cu o salată de citrice fresh, pentru energie și vitalitate sporită. Nu trebuie decât să pregătiți două fileuri de biban, puțin ulei de măsline, o portocală și un grepfrut alături de puțină miere și, desigur, condimentele preferate. Încingeți uleiul de măsline în tigaie, ca și la rețeta precedentă, condimentați fileurile bine și gătiți-le pe o parte și pe alta până se rumenesc. Nu ar trebui să dureze mai mult de cinci minute pe fiecare parte. Apoi, într-un bol, amestecați feliile de citrice cu o linguriță de miere și serviți preparatul alături de cei dragi. O asemenea salată de primăvară fresh cu siguranță vă va face să vreți mai mult.

Iar acum că ați aflat toate rețetele de azi, ce spuneți? Sunteți pregătit să vă uimiți apropiații? Noi așa sperăm! Și mai sperăm și că v-am ajutat să vă duceți pasiunea pentru culinar la următorul nivel. Pentru și mai multe sfaturi sau idei de gătit, nu ezitați să navigați mediul online.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS