5.1 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEducatie22 de firme din Dolj vor să angajeze absolvenţi

22 de firme din Dolj vor să angajeze absolvenţi

Tinerii doljeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă au la dispoziţie în această lună o bursă a locurilor de muncă dedicată absolvenţilor, dar şi numeroase cursuri de calificare.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj organizează pe 27 septembrie Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova (strada Eugeniu Carada, nr. 10), între orele 9.00 – 13.00. Din nefericire însă, dintre cei 136 de agenţi economici contactaţi, doar 22 îşi anunţaseră până ieri intenţia de participare, declarând că dispun de 108 locuri de muncă vacante. 73 dintre ele sunt destinate persoanelor calificate, 21 de locuri de muncă sunt pentru tineri necalificaţi, 14 locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii superioare. Locurile de muncă oferite sunt pentru toate nivelurile de pregătire: construcţii, asigurări, comerţ, transporturi, protecţie şi pază, fabricarea produselor manufacturiere, fabricarea echipamentelor electrice. Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare pe site-ul AJOFM Dolj.

Cursuri de calificare pentru cei cu facultate, dar şi pentru absolvenţii de gimnaziu

Tinerii absolvenţi care nu au reuşit să îşi găsească un loc de muncă până în prezent se pot înscrie la cursuri de calificare organizate de AJOFM, în funcţie de nivelul studiilor absolvite. Pentru cei cu studii superioare sunt cursuri de calificare de manager resurse umane, competenţe antreprenoriale, manager proiect. Pentru cei care au absolvit doar liceul există cursuri de calificare de asistent de gestiune, contabil, secretar stenodactilograf, operator birotică, auditor de mediu. Chiar şi absolvenţii de opt clase au şanse să se califice pentru meserii precum: cameristă, recepţioner, lucrător în comerţ, legumicultor, îngrijitoare copil, administrator pensiune turistică, lucrător în creşterea animalelor etc. Reprezentanţii AJOFM Dolj au dorit să reamintească absolvenţilor instituţiilor de învăţământ că pot beneficia de indemnizaţie de şomaj doar dacă s-au înregistrat, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, în evidenţele instituţiei ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
„Dacă, după expirarea termenului de 60 de zile, aceştia nu au reuşit să se încadreze în muncă, au şansa să îşi depună dosarul pentru a primi indemnizaţie de şomaj. Conform adresei nr. 5892/18.07.2013 transmisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, data absolvirii cursurilor claselor a XII-a, respectiv a XIII-a în anul şcolar 2012-12013 a fost data de 31.05.2013, pentru elevii care au promovat la toate disciplinele, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat. Absolvenţii de liceu se puteau înscrie în evidenţele noastre până pe 29 iulie 2013. Conform aceleiaşi adrese, data absolvirii anului şcolar 2012-2013, pentru elevii claselor a XII-a, respectiv a XIII-a, declaraţi corigenţi sau cu situaţia neîncheiată, a fost 8 august 213, după susţinerea examenelor de corigenţă. În situaţia în care absolvenţii nu s-au înregistrat în evidenţele instituţiei noastre în termenul de 60 de zile, nu pot beneficia de indemnizaţie de şomaj, însă ei se pot înregistra pentru a beneficia de celelalte servicii oferite de agenţie: informare şi consiliere profesională, medierea pe locurile de muncă vacante, cursuri de formare profesională gratuite“, a precizat Alina Ghercioiu, inspector de specialitate la Compartimentul Comunicare la AJOFM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS