Preşedinţii elevilor din toată ţara au participat la un seminar care s-a încheiat ieri şi în care au dezbătut principalele problemele ale elevilor.
A fost a doua întâlnire națională din cadrul proiectului „CiNE contează pe Tine”, implementat de Asociația Elevilor Mehedințeni în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor și Ministerul Educației Naționale şi co-finanţat prin Programul Tineret în Acțiune, acțiunea 5.1 – Întâlniri ale tinerilor cu responsabili ai politicilor de tineret.
Înainte de seminar președinții Consiliilor Județene ale Elevilor au derulat acțiuni de identificare și centralizare a situațiilor elevilor cu deficiențe de adaptare. Identificarea problemelor cu care se confruntă elevii din România a fost realizată prin intermediul chestionarelor distribuite în întreaga țară, la nivel național fiind completate și centralizate aproximativ 32.000 de chestionare.
Cele mai întâlnite trei probleme cu care se confruntă elevii sunt absenteismul frecvent, problemele economice și problemele familiale. Elevii chestionaţi şi-au manifestat totodată dorința de a avea acces la mai multe informații și de a fi incluși în diferite programe de formare personală și profesională. Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj a fost reprezentat Alxandru Ionuţ Muşuroi.
Participanții la Seminarul Național al Președinților au realizat, pe baza acestor statistici, o strategie de intervenție adaptată la fiecare județ care va fi implementată la nivel național până la următoarea activitate a proiectului.
Tot în cadrul întâlnirii președinților Consiliilor Județene ale Elevilor au avut loc sesiuni de training susținute de profesorii formatori ai Consiliului Național al Elevilor, ateliere care s-au axat pe team-building, pe analiza chestionarelor completate și pe eleborarea strategiei de intervenție a Consiliului Național al Elevilor.
Consiliul Naţional al Elevilor este o structura reprezentantivă a elevilor din România care urmăreşte identificarea grupurilor vulnerabile de elevi care nu au acces la mediul nonformal și implicarea acestora în activitați care să corespundă nevoilor de dezvoltare personală.