460 de studenţi ai Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Craiova beneficiază de stagii de practică în cadrul centrelor cu care facultatea are încheiate convenții, dar și de activități de consiliere profesională pentru dobândirea experienţei necesare în vederea angajării atât în instituțiile statului, cât și în companiile private.
Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Litere şi partenerii MEDIA SUD EUROPA SA (editor al cotidianului Gazeta de Sud, care gestionează și postul Radio Sud, dar și postul de televiziune alege tv) şi SC DAGMAR DV SRL au organizat vineri, 27 februarie, în cadrul proiectului „Facilitarea tranziției de la studiu la piața muncii a studenților filologi și a celor de la comunicare, prin servicii integrate și inovatoare“, o întâlnire de lucru. Aceasta va contribui la transferul de cunoștințe, rezultatele fiind folosite pentru actualizarea activităților de predare din facultate, dezvoltându-se astfel un parteneriat instituţional. La eveniment au luat parte atât studenții Universităţii din Craiova din cadrul Facultaţii de Litere, cât și reprezentanți ai instituțiilor publice și private care își desfășoară activitatea în oraș.
Obiectivul general al proiectului este de a consolida cunoştinţele acumulate de către studenții Universităţii din Craiova din cadrul Facultăţii de Litere de la Specializările Limbi și literaturi, Comunicare și relații publice, Traduceri și interpretariat, prin activitatea practică aferentă fiecărei specializări, ca o primă etapă în dezvoltarea carierei lor. Totodată, Universitatea din Craiova, prin parteneriatul cu partenerii amintiţi, doreşte creșterea gradului de cooperare între mediul universitar și angajatorii din regiune, în vederea adaptării curriculei şcolare la cerinţele mediului privat. Proiectul are şi două obiective specifice: creșterea relevanței rezultatelor învățării și facilitarea tranziției de la școală la viața activă pentru 460 de studenți prin diversificarea oportunităților de stagii de practică prevăzute ca obligatorii, la potențiale locuri de muncă din judeţul Dolj, din mediul public sau privat, prin diversificarea activităților de consiliere profesională, cât și prin crearea unei întreprinderi simulate care reproduce structura și activitatea unei întreprinderi reale din domeniile limbi și literaturi, comunicare și relații publice, traduceri și interpretariat. Al doilea obiectiv major al proiectului vizează dezvoltarea unui parteneriat durabil între mediul academic și mediul economic din Dolj, prin adaptarea programei şcolare la cerinţele pieței, în vederea facilitării unei tranziții mai ușoare de la școală la viața activă pentru viitori absolvenţi, îmbunătățirea integrării pe piața muncii a studenților înmatriculați în sistemul național de învățământ.