Începând cu 1 februarie se dă startul înscrierilor unităţilor de învăţământ (şcoli sau licee) în platforma on-line naţională ce pune la dispoziţia şcolilor, părinţilor, cadrelor didactice şi elevilor o metodă ce poate facilita interacţiunea dintre şcoală, elevi şi părinţi în mediul on-line.
Platforma conţine profile de elevi, note, absenţe, organigramă, orarul elevilor, biblioteca completă, profile de socializare, o metodă eficientă de comunicare între profesor-elev şi profesor –părinţi. Aşa cum ştim tehnologia şi mediul on-line au avansat, din acest motiv această platformă are capacitatea de supraveghere a elevilor de către părinţi, permite elevilor accesul la informaţii, păstrând confidenţialitatea datelor.
De asemenea, elevii vor avea acces la diferite jocuri cu caracter educaţional, informaţional şi interactiv.
Cu ajutorul unei parole confidenţiale, atât elevii, cât şi părinţii vor putea vizualiza notele şi absenţele, vor putea intra în legătură cu profesorii sau conducerea şcolii/liceului.
Profilul de socializare permite elevilor comunicarea cu ceilalţi colegi, schimbul de informaţii, cooperare, dezvoltându-le spiritul competitiv.
Biblioteca on-line are rolul de completare şi informare, fiind un mediu comod de colectare a informaţiilor necesare în sala de curs.
De asemenea orarul elevilor va fi reactualizat la orice schimbare. Orice anunţ a unui profesor cu privire la orar sau a conducerii şcolii va fi adus la cunoştinţă în timp util pentru evitarea absentării sau a lipsei de
informaţie.
Părinţii plecaţi în străinătate pot menţine o comunicare permanentă cu şcoala şi astfel vor fi la curent cu situaţia şcolară a copiilor lor.