0.1 C
Craiova
luni, 18 noiembrie, 2024
Acasă Educatie Şcoala de vară pentru liceenii din Oltenia

Şcoala de vară pentru liceenii din Oltenia

0
Şcoala de vară pentru liceenii din Oltenia

Elevi de clasa a XI-a de la mai multe licee din Oltenia participă la şcoala de vară cu tema „Împreună în educaţie, împreună spre succes!“ din cadrul proiectului ROSE, implementat de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova. Adolescenţii au parte de cursuri de orientare în carieră şi pentru dezvoltare personală, dar şi de vizite la agenţi economici din zonă. Miercuri, liceenii au vizitat firmele Q-Fort şi Elpreco.

„Suntem cinci licee în cadrul proiectului ROSE, implementat de Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova. Proiectul se numeşte „Împreună în educaţie, împreună spre succes!“. Suntem licee din regiunea Sud- Vest Oltenia. Proiectul se desfăşoară în perioada 8 – 22 iulie. Până acum, am avut activităţi de consiliere în cadrul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră. Copiii au avut jocuri de dezvoltare personală. Au participat la cursuri şi ateliere de lucru cu experţi din cadrul facultăţii. Sunt elevi care provin din medii dezavantajate şi pe care îi sprijin pentru a-şi forma o carieră. Unii dintre ei îşi doresc să facă o facultate. M-aş bucura să urmeze cursurile Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor“, a spus Valeria Diaconu, inginer mecanic la Liceul Tehnologic „Alexe Marin“ din Slatina, judeţul Olt.

Şcoala de vară are ca obiectiv reducerea abandonului şcolar

După cum spune, în sinteză, profesorul universitar Sorin Domnişoru, activităţile din cadrul şcolii de vară au ca obiective reducerea abandonului şcolar şi creşterea numărului absolvenţilor de liceu care să opteze pentru continuarea educaţiei prin studii universitare. Elevii implicaţi în proiect au spus că îşi doresc pentru viitorul lor un loc de muncă stabil. „Am vizitat fabrica Q-Fort, în cadrul şcolii de vară, împreună cu reprezentanţi ai Universităţii din Craiova. Am primit informaţii utile. Îmi doresc să continui studiile în domeniul economic. Pentru viitor vreau un loc de muncă stabil“, a spus Alin Rădoi, elev la Liceul „Alexe Marin“ din Slatina.

Alături de elevi, la şcoala de vară sunt şi cadre didactice universitare. Profesorul universitar Sorin Domnişoru spune că acţiunile cu şcoala au cel mai mare impact. „Din viaţa personală, vă spun că eu am dus cele două fete ale mele șapte – opt ani la rând la Mănăstirea Tismana, dar nu au povestit niciodată vecinilor sau apropiaţilor despre aceste excursii. Au fost însă şi cu şcoala la aceeaşi mănăstire şi cred că o jumătate de an au povestit încontinuu cât este de frumoasă Mănăstirea Tismana. Sper ca şi excursia de azi, de la Q-Fort, să fie la fel, de neuitat, pentru elevii de liceu“, a spus prof. univ. dr. Sorin Domnişoru, de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova.
Profesorul universitar Sorin Domnişoru a ţinut în mod deosebit să mulţumească Q-Fort şi să-i felicite pentru exemplul de bună practică în lumea afacerilor de pe meleagurile Olteniei, şi nu numai.