21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii admişi în clasa a IX-a pot cere mutarea din liceul în care au fost repartizaţi

Elevii admişi în clasa a IX-a pot cere mutarea din liceul în care au fost repartizaţi

Elevii care au fost declaraţi admişi în clasa a IX-a la liceu după repartizarea computerizată se pot muta în aceste zile în altă unitate de învăţământ, în care să studieze din toamna acestui an. Mutarea se poate face doar respectând condiţiile de medie. De asemenea, nu se poate face distribuirea depăşind numărul de 30 de elevi într-o clasă.

Mutarea elevilor admişi în clasa a IX-a se poate face prin solicitare care se depune către comisia judeţeană pentru admitere. Cererile se depun pe 22 şi 23 iulie la comisia judeţeană pentru admitere.

„În această perioadă, comisia județeană de admitere se ocupă de rezolvarea situațiilor speciale, apărute după etapa de repartizare computerizată. Se poate solicita mutarea pentru motive medicale speciale, se pot face schimburi între elevi sau distribuirea ori redistribuirea pentru apropierea de domiciliu. De asemenea, tot în această perioadă se poate solicita rezolvarea situaţiilor în care s-au făcut greşeli de transcriere. Elevii care depun cereri pentru rezolvarea situaţiilor speciale pot fi distribuiţi sau redistribuiţi doar respectând condiţiile de medie. Nu pot fi acceptaţi elevi cu medii mai mici decât ultima medie de la specializarea care este solicitată. Totodată, distribuirea se va face fără a depăşi numărul maxim de 30 de elevi la clasă. Excepţie vor face doar fraţii gemeni sau tripleţii. În cazul lor, nu se va ţine cont de criteriul mediei“, a spus inspectorul şcolar general adjunct, Alexandru Gîdăr.

Cererile se pot depune şi on-line

Pentru a solicita mutarea la o altă unitate de învăţământ, cererile se depun la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj în zilele de 22 şi 23 iulie, în intervalul orar 9.00 – 16.00.

„Cererile şi documentele necesare se găsesc pe site-ul Inspectoratului Şcolar Dolj, la secţiunea Admitere. Documentele se pot depune respectând programările prealabile sau venind direct la Inspectoratul Şcolar. Există şi varianta ca solicitările pentru comisia judeţeană de admitere să se facă on-line pe adresa de e-mail [email protected] cu titlul admitere situaţii speciale“, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Alexandru Gîdăr. Comisia judeţeană va analiza şi va soluţiona cererile pe 24 iulie.

A doua etapă de admitere 24 – 30 iulie

Cea de a doua etapă de admitere se va derula în perioada 24 – 30 iulie.

„La cea de a doua etapă de admitere pot participa candidaţii care au fost repartizaţi în prima etapă, dar care nu şi-au depus dosarul, candidaţii care nu au participat la prima repartizare computerizată, dar şi candidaţii care au participat dar care nu au fost repartizaţi din diverse motive. Pentru această etapă de admitere, comisia judeţeană va elabora o comisie specială“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Alexandru Gîdăr. La nivelul judeţului Dolj, după prima etapă de repartizare computerizată au rămas neocupate 97 de locuri libere. Au rămas nerepartizaţi 145 de candidaţi cu medii de admitere între 2,03 şi 8,36.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS