8.4 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAccesul aparţinătorilor în spaţiul interior al grădiniţei nu va fi permis

Accesul aparţinătorilor în spaţiul interior al grădiniţei nu va fi permis

Accesul părinţilor/aparţinătorilor în spaţiul interior al grădiniţei nu va fi permis. Copiii vor fi preluaţi de la poarta unităţii de învăţământ de către o persoană desemnată de director. În acelaşi mod, la final, vor fi conduşi spre ieşire, prevede  Ghidul pentru preşcolari postat pe platforma  educatiecontinua.edu.ro.

„Nicio altă persoană, în afară de copii şi personalul unităţii, nu va fi admisă, în afara cazurilor excepţionale, unde este necesară aprobarea conducerii unităţii de învăţământ. Măsuri speciale vor fi luate pentru admiterea personalului de sprijin în cazul copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES)“, mai prevede ghidul.

Copiii care fac parte dintr-un grup în risc vor reveni în unitatea de învăţământ cu avizul medicului curant

Potrivit sursei citate, copiii care fac parte dintr-un grup în risc (boli cronice, precum obezitate severă şi diabet, dizabilităţi, boli rare, imunodeficienţe) vor reveni în unitatea de învăţământ cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor. Pentru cazul în care aceştia nu pot reveni, reprezentanţii unităţilor de învăţământ vor identifica soluţii de a organiza continuarea procesului educaţional la distanţă.

Se recomandă folosirea mai multor uşi de acces, dacă există

În ghid se recomandă folosirea mai multor uşi de acces, dacă există. În cazul în care această separare nu este posibilă, respectarea distanţării fizice a persoanelor care intră în instituţia de învăţământ este „esenţială“.
De asemenea, se poate intra eşalonat la intervale orare stabilite în funcţie de zone sau de clădiri (aripi, etaj etc.).

Pentru grădiniţe, este menţionată realizarea unor trasee bine delimitate

Pentru grădiniţe, este menţionată realizarea unor trasee bine delimitate şi semnalizate în incinta unităţii de învăţământ (chiar şi în sala de grupă) şi în spaţiul aferent din curte. Totodată, în sălile de grupă vor trebui să fie maximum 20 de copii cu 2 adulţi.

„Conducerea unităţii de învăţământ se va asigura că există o listă de persoane de rezervă pentru înlocuirea personalului în situaţiile speciale de îmbolnăvire sau de suspiciune de îmbolnăvire cu SARS-Cov-2 (pensionari, suplinitori, studenţi ai facultăţilor de pedagogie etc.)“, se arată în documente.

La grădiniţele cu program normal, copiii vin cu pacheţelul de mâncare de acasă

La grădiniţele cu program normal (5 ore/zi), copiii vin cu pacheţelul de mâncare de acasă şi acesta este servit, de regulă, la ora 10.00.

„Personalul sau copiii cu temperatură crescută (depistată la domiciliu) sau cu probleme respiratorii nu vor intra în unitatea de învăţământ, vor rămâne la domiciliu. (…) Copiii sau membrii personalului care prezintă manifestări suspecte de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 vor fi izolaţi până la plecarea din unitatea de învăţământ, conform recomandărilor în vigoare“, mai prevede ghidul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS