Mai mult de un sfert din copii nu au acces la educaţie online, în România, arată un studiu realizat de organizaţia Salvați Copiii, anunţă tvr.
Consecinţe dramatice şi pe termen lung
Din rezultatele aceluiaşi studiu mai reiese că 28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin parțial sau total resursele materiale necesare învățământului online.
Studiul a fost realizat de Salvați Copiii România, împreună cu Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar. La nivel național, au fost cuprinse în studiu 915 unități școlare din învățământul preuniversitar, din 40 de județe.
Specialiștii au dorit să avertizeze asupra consecințelor dramatice și pe termen lung ale îngrădirii accesului la educație pentru copiii vulnerabili.
Peste un sfert de milion de copii nu merg la şcoală
Datele provizorii extrase din statisticile INS arată că, la începutul acestui an calendaristic, peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani) nu mergeau la școală. De asemenea, 28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin toate resursele materiale necesare învățământului online.
Deficitul pentru educația online este cu 10% mai ridicat în mediul rural decât în mediul urban și cu peste 10% mai mare în cazul învățământului primar și preșcolar decât în al celui liceal, arată datele anchetelor sociologice realizate de Salvați Copiii România.