4 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPărinţii din Craiova, dezinteresaţi de orele remediale

Părinţii din Craiova, dezinteresaţi de orele remediale

Solicitările pentru ore remediale din programul „Şcoală după şcoală” sunt destul de puţine în şcolile din Craiova. Sunt şi şcoli care nu au nici o solicitare. Managerii care nu au cereri pentru ore remediale spun că activitatea online a fost desfăşurată corespunzător.

Ieri a fost ultima zi pentru depunerea cererilor pentru ore remediale prin programul pilot „Şcoală după şcoală” cu elevii până la clasa a VIII-a inclusiv. În Craiova, sunt puţine şcoli care au zeci de cereri pentru ore remediale. Una dintre aceste unităţi şcolare este Şcoala gimnazială „Alexandru Macedonski” din Craiova. Managerul şcolii spune că cererile sunt de la părinţii elevilor din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, care cer în special ore de română şi matematică.


„Avem 55 de cereri pentru ore remediale dar nu avem situaţia finală pentru că se mai depun până la sfârşitul zilei. Solicitările sunt venite de la părinţii elevilor din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a. Vor ore remediale în special la română şi matematică, ore care să se facă doar în incinta şcolii noastre. Am consultat şi cadrele didactice şi vor să facă aceste ore cu elevii. Înainte de a începe orele remediale se va efectua o analiză a solicitărilor dacă se încadrează în prevederile ordinului ministrului”, a precizat Mihaela Stăncele, directorul Şcolii gimnaziale „Alexandru Macedonski” din Craiova.

Solicitări puţine la colegiile craiovene

În schimb, la colegii cererile pentru aceste ore sunt mai puţine.
De exemplu, la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova, ieri, erau 11 astfel de solicitări. „Sunt 11 solicitări de la o clasă a VI-a. Din cei 11 elevi, doi sunt cu situaţia şcolară neîncheiată. Cererile sunt pentru oricare dintre disciplinele la care se pot face aceste ore remediale. Conform ordinului de ministru care reglementează orele remediale, elevii care au cereri vor avea zilnic o oră în plus după program”, a precizat Liviu Cotfasă, directorul Colegiului Naţional „Elena Cuza” din Craiova.


Şi la Colegiul Naţional „Carol I” sunt cereri puţine pentru aceste ore remediale. Au făcut astfel de solicitări în special, părinţii elevilor de la învăţământul primar.
„Avem 17 cereri pengtru ore remediale din care 14 la clasele primare şi trei cereri la gimnaziu. Nu au venit elevi de clasa a VIII-a care să ceară ore remediale. Avem doar o cerere este pentru un elev de clasa a VIII-a. Toate cele 17 solicitări se încadrează în ordinul de ministru. Dintre cei care au depus cereri, 13 elevi au avut acces limitat la internet, iar doi elevi sunt veniţi din străinătate „, a precizat Ion Daniel, directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova.


La Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, ieri, la prânz era o singură cerere.
„Pentru ore remediale avem o singură solicitare, de la o elevă de clasa a VIII-a care este corigentă. Eleva a avut tabletă şi posibilitatea de a participa la orele online. Din acest motiv, am solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj un punct de vedere în privinţa încadrării ei pentru orele remediale”, a precizat Ileana Didu, directorul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Sunt şi şcoli gimnaziale care nu au nici o cerere

La unele şcoli generale din Craiova nu au fost înregistrate astfel de solicitări. Una dintre unităţile şcolare fără cereri pentru orele remediale este Şcoala gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova.

Managerul şcolii Ioana Genoveva spune „că nu este nevoie de ore remediale pentru că toate orele s-au desfăşurat corespunzător online. Promovabilitatea este de 100%. Nu ne încadrăm în nici una dintre situaţiile prevăzute în ordinul de ministru pentru ore remediale. Aceste ore sunt binevenite în special pentru elevii din mediul rural care nu au avut acces la internet”, a precizat Ioana Genoveva, directorul Şcolii gimnaziale „Mircea Eliade” din Craiova.


Nici la Şcoala gimnazială „Decebal” din Craiova nu au fost depuse cereri. „Nu avem cereri pentru că orele online s-au desfăşurat corespunzător. Elevii au avut dispozitive şi internet. Noi am avut şi un grafic de recuperare. Profesorii au lucrat mereu în plus cu elevii”, a apus Angela Nuţă, directorul Şcolii gimnaziale „Decebal” din Craiova.

Criteriile pentru a beneficia de orele remediale

Managerii unităţilor şcolare zic că trebuie să existe prevederi legale pentru chemarea elevilor la şcoală pentru orele remediale. În Craiova, elevii de gimnaziu sunt în prezent online, pentru că unităţile şcolare funcţionează în scenariul galben.


Conform ordinului de ministru, pot beneficia de orele remediale elevii care nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispun de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune fiabilă la internet. Mai pot beneficia de aceste ore, elevii care se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau au situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină. Se mai pot înscrie şi elevii care dovedesc că le-au scăzut rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare,
Școlile transmit către inspectoratele școlare datele cu privire la numărul de elevi eligibili pentru a participa la programul de educație remedială.


Inspectoratele școlare, pe baza datelor transmise de către școli stabilesc unitățile de învățământ care vor organiza activități remediale în cadrul Programului național pilot de tip „Școala după școală“ din lista celor care au optat pentru organizarea acestor activități.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS