Elevii de clasa a VIII-a susţin astăzi simularea evaluării naţionale. În Dolj sunt două şcoli în care nu se organizează deloc simularea pentru că au apărut mai multe cazuri de COVID 19. Mai sunt însă alte două şcoli din Craiova la care nu participă câte o clasă a VIII-a. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a precizat că pentru elevii care nu susţin simularea în această săptămână se va organiza o sesiune specială cu subiecte elaborate la nivel judeţean.
În Dolj sunt 4.096 de elevi de clasa a VIII-a care sunt aşteptaţi să susţină simularea evaluării naţionale. În clasele în care au apărut cazuri de COVID -19, elevii nu vor participa la simularea de acum, cu subiecte unice la nivel naţional.
„Avem 4.096 de elevi de clasa a VIII-a care sunt aşteptaţi să susţină simularea evaluării naţionale. Dintre aceştia 2.434 sunt din mediul urban şi 1.662 sunt din rural. Sunt şi elevi care nu susţin acum simularea evaluării naţionale pentru că în clasele în care învaţă au apărut cazuri de Covid -19. Sunt 95 de elevi în urban şi 23 de elevi din mediul rural în această situaţie. Avem două şcoli din judeţ care nu organizează deloc simulare şi două şcoli din urban la care nu va participa câte o clasă de a VIII-a, tot pentru că au apărut cazuri de îmbolnăvire. În situaţiile acestea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj va organiza o sesiune specială pentru simularea evaluării naţionale până la sfârşitul lunii mai. „, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Mihaela Jianu.
Simularea nu se va organiza la în două şcoli din Dolj
La nivelul judeţului Dolj, conform datelor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean se va organiza simularea evaluării naţionale în 149 de unităţi şcolare din cele 151 existente. Cele două școliîn care nu se organizează simularea sunt în carantină.
„La fel ca şi la simularea examenului de bacalaureat, în şcolile în care se va organiza simulare vor fi asigurate fluxurile, distanţarea între elevi. Accesul elevilor în săli se va face în intrevalul orar 8.00-8.30. Evaluarea va începe la ora 9 şi va dura două ore”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Mihaela Jianu.
Școlile vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective.
Conform calendarului Ministerului Educaţiei, pe 29 martie 2021 elevii simulează proba scrisă la Limba și literatura română, pe 30 martie 2021 proba scrisă la matematică Matematică şi pe 31 martie 2021 proba scrisă la Limba și literatura maternă. Pe 16 aprilie se vor afişa rezultatele.