16.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToți elevii din Craiova revin la școală

Toți elevii din Craiova revin la școală

De azi se reiau cursurile cu prezență fizică în toate școlile și grădinițele din Craiova. Practic, de azi revin în bănci și elevii din clasele V-VII și IX-XI care au făcut școală online din 19 octombrie 2020. Decizia de a trece toate școlile din Craiova în scenariul verde aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dolj la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj, după ce incidența cazurilor de infectare cu coronavirus a scăzut, vineri, sub 1 la mia de locuitori, aceasta fiind de 0.99 la mia de locuitori. Și în județ sunt opt localități care trec de azi din scenariul galben în scenariul verde.

Potrivit inspectorului școlar general, Alexandru Gîdăr, în Craiova sunt aproximativ 51.000 de elevi care de azi revin oficial în bănci. Pentru elevii care sunt din afara orașului s-au redeschis cantinele și căminele liceelor.

”O veste bună, o considerăm cu toţii, de luni, 10 mai, unităţile de învăţământ din municipiul Craiova îşi vor relua activitatea în scenariul verde, adică îşi vor relua cursurile cu prezenţa fizică a tuturor elevilor. Este vorba de 84 de unităţi plus unităţile conexe ale Inspectoratului Şcolar şi anume Centrul de Excelenţă, Palatul Copiilor şi CJRAE. Se vor redeschide şi cantinele şi căminele”, a precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.

Școlile trebuie să asigure materiale de protecție

Şcolile trebuie să asigure materiale de protecţie pe perioada desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică.

„Toată această revenire în formatul fizic se va face cu respectarea condiţiilor de siguranţă, cu respectarea distanţării sociale, cu asigurarea măsurilor de protecţie şi a materialelor de protecţie. Este vorba de dezinfectanţi, de măşti. La nivelul unităţilor de învăţământ s-au refăcut acele circuite de acces şi de ieşire din clase şi din spaţiul şcolar. Avem rugămintea la adresa părinţilor, la adresa elevilor, la adresa colegilor profesori de a pune în aplicare toate măsurile pe care le avem transmise de Direcţia de Sănătate Publică Dolj, de către medici, astfel încât să evităm apariţia unor infectări în cadrul unităţilor şcolare”, a precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.

Se vor face orele remediale


Şi în judeţ vor fi opt unităţi care trec de azi din scenariul galben în scenariul verde. „Este vorba despre şcolile din Seaca de Pădure, Coţofenii din Dos, Desa, Dobreşti, Negoi, Secu, Vârtop, Argetoaia”, a precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.

În funcţie de cazurile de infectare care vor apărea în școli se vor schimba scenariile de funcționare la nivelul fiecărei unități. Menținerea școlilor în scenariul verde va depinde și de incidența cazurilor care ar trebui să rămână sub 1 la mia de locuitori.

De asemenea, în Craiova dar și în localitățile care sunt în scenariul verde în perioada în care se vor derula cursurile cu prezența fizică a elevilor se vor derula și orele remediale, a subliniat inspectorul școlar general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS