Elevii de la Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova au îmbrăcat azi ţinute din materiale reciclabile şi au făcut astfel parada costumelor Eco. Scopul activităţii a fost de a marca Ziua Mondială a Mediului ce va fi sărbătorită pe 5 iunie, pentru a aminti importanța respectării Planetei și de a o pune în practică în cel mai concret mod posibil. Astfel, s-a tras un semnal de alarmă asupra importanţei coletării selective şi asupra abandomării deşeurilor în locuri nepermise.
Parada pentru articole vestimentare eco a avut loc în curtea şcolii.
„Ce modalitate mai bună de a sărbatori această zi, decât începând prin a îndemna elevii să evite orice activitate care ar amenința sănătatea mediului? În acest scop, Școala Gimnazială “Gheorghe Țițeica” în colaborare cu Centrul Județean pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă Dolj a marcat Ziua Mondială a Mediului prin organizarea unei unei parade de prezentare a unor articole vestimentare sau accesorii vestimentare realizate din materiale reciclabile. Scopul este conștientizarea elevilor asupra răului pe care îl putem face planetei prin abandonarea deșeurilor în locuri nepermise și importanța colectării selective și a reutilizării materialelor reciclabile.
Suntem o societate de consum care nu gestionează corect deşeurile, iar ceea ce ne arată aceşti copii poate fi un exemplu. Materialele din care sunt confecţionate costumele sunt considerate de mulți simple deşeuri, dar din ele se pot face mult mai multe, chiar artă”, a precizat Cerasela Cremene, managerul Şcolii gimnaziale „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova. â
Aruncăm fiarte multe hârtii, sticle, haine, peturi
Deşeurile pe care le aruncăm zilnic pot lua diferite forme.
„Aruncăm foarte multe cartoane, hârtii, sticle, haine, peturi, pe care le considerăm deșeuri, fără a ne gândi însă ca parte din acestea pot îmbrăca o altă formă, sau pot fi folosite în alt scop. Managementul defectuos al deșeurilor poate aduce grave prejudicii mediului înconjurător și implicit sănătății noastre. Poluarea, chiar și prin deșeuri, a condus la desemnarea unor arii naturale protejate care au drept scop conservarea speciilor de pante și vietăți pe cale de dispariție sau de o valoare științifică deosebită”, a mai precizat managerul Şcolii gimnaziale „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova.