8.1 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăEducatieCea mai mare clasă virtuală în direct din „Sahara Olteniei” despre schimbările climatice

Cea mai mare clasă virtuală în direct din „Sahara Olteniei” despre schimbările climatice

Ultima lecție din proiectul național „Educație la înălțime” din acest an școlar va fi transmisă, joi, 24 iunie, de la ora 11.00, în direct pentru mii de copii din Dăbuleni, județul Dolj. Zona este supranumită „Sahara Olteniei” din cauza deșertificării, un fenomen care este și tema lecției – obiectivul de dezvoltare durabilă nr. 13 – Acțiune climatică.

Gazda lecției este Cristina Ciocoiu, profesoară de geografie la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova, iar invitații săi sunt specialiști de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni.

Mii de elevi și profesori din toată țara conectați prin Zoom și YouTube Live vor învăța despre impactul deșertificării și al schimbărilor climatice, prin povești surprinzătoare, experimente demonstrative, interviuri și jocuri. Cristina Ciocoiu și invitații săi vor explica pentru mii de elevi cum se produce deșertificarea, ce consecințe are și ce putem face pentru a opri fenomenul ce se răspândește la nivel mondial, inclusiv în țara noastră.

Schimbarea climei este o realitate. Efectele se manifestă în toate domeniile vieţii, fie că vorbim de sănătate, calitatea vieţii şi, mai ales, de pierderea biodiversităţii. În ultima lecție din acest an școlar, ne propunem să descifrăm cauzele, naturale și antropice, ale deșertificării şi să propunem soluţii concrete. Scopul lecției este ca elevii să conștientizeze fenomenul și să-i implicăm activ în combaterea fenomenului, pentru o dezvoltare durabilă a regiunilor afectate”, transmite profesoara Cristina Ciocoiu, gazda lecției.

Ora va fi transmisă pe canalul de YouTube Aspire Teachers, unde pot fi vizionate toate lecțiile din mai până în prezent. Lecția este recomandată elevilor cu vârsta de peste 9 ani și poate fi transmisă la discipline precum geografie, istorie, biologie, educație socială, științe, dirigenție, dezvoltare personală.

Profesorii sunt invitați să se alăture celor peste 2000 de participanți înscriși, completând un scurt formular la: www.aspireteachers.ro/educatie-la-inaltime

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS